Uitslagen Wedstrijden

Jordy Kelderhuis rijdt twee dikke PR’s

Afgelopen zondagavond 12 februari was Jordy Kelderhuis op het ijs van de Elfstedenhal op zijn best. In de gewestelijke wedstrijd voor o.a. B/C-junioren verbeterde Jordy zijn pr op de 500m met ruim 1 sec. naar een prachtige eindtijd van 43,17 sec.

Op de 1000 meter was het succes nog groter. Agressief rijdend en in een technisch mooie cadans liet hij de klok stil staan op 1.29,81. Met maar liefst 5,8 sec. werd zijn oude pr uit de boeken gereden.

Ilse Calsbeek stond ook op de deelnemerslijst van deze wedstrijd. Zij realiseerde twee prachtige tijden. Op de 500m finishte zij in 48,84 sec. en op de 1500m in 2.37.09. Beide keren op slechts een 0,1 sec boven haar persoonlijk record. Mooie resultaten van deze beide B-junioren van de STB.

Ook bij de A-junioren stonden drie STB-ers aan de start. Elvira bij de Weg liet zien dat ze het ook nog steeds kan: ze reed haar 500 m in 45,48 en de 1000 m in 1.33,31, in beide gevallen ongeveer een seconde boven haar pr. Nikki Wetting is een aantal weken geleden weer gestart met ijstrainingen, en wilde ook wel weer eens een wedstrijd rijden. Om gedoe met de start te voorkomen, koos ze heel dapper direct voor de 3 km. Om haar pr te verbeteren moet ze nog wat langer op het ijs staan, maar ze reed de 7,5 rondjes toch keurig uit in 5.36,00.

In de allerlaatste rit van de dag kwam Jasper Tinga in de baan op de 5 km. Hij trof een sterke tegenstander, die hij de ritwinst moest laten, maar met een eindtijd van 6.53,73 kon hij toch met een tevreden gevoel naar huis. Over twee weken start hij op het NK junioren Lange Afstand, en daar hoopt hij nog weer net wat beter te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk