Marathon Uitslagen Wedstrijden

Jasper Tinga 7e op NK marathon bij beloftes

Op de Jaap Edenbaan in Amsterdam werd afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap marathon verreden. Bij de wedstrijd voor neo-senioren (onder 23 jaar) stond Jasper Tinga aan de start. Halverwege de zware wedstrijd over 100 ronden wist hij met 4 anderen een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Dat lukte ook andere groepjes (soms zelfs meerdere keren), waardoor de finale erg onoverzichtelijk werd. Bij de bel zette Jasper vol aan, en hij kwam vervolgens als tweede over de finish. Toen bleek echter dat dit de sprint voor het peloton was, de groep van 11 rijders rijders met 1 ronde voorsprong moest nog 5 ronden extra rijden, de 4 rijders met meer dan 1 ronde voorsprong daarna nog 5 extra. Gelukkig kon Jasper redelijk herstellen in de extra ronden, waardoor hij nog een keer mee kon sprinten, om uiteindelijk op een keurige 7e plaats te eindigen.

Dit vind je misschien ook leuk