Marathon Uitslagen Wedstrijden

Eerste baanmarathon Heerenveen

Ook de marathonwedstrijden zijn weer gestart. We moeten het dit jaar zonder de uitslagen van Aggie Walsma doen, maar er zijn nog vele andere STB-ers die in de verschillende marathon-competities het podium proberen te halen.

Jasper Tinga maakte onlangs zijn debuut in de landelijke Beloften competitie. Hij is reserverijder bij het team Douma Staal, en zal gedurende het seizoen een aantal wedstrijden meerijden. In Enschede eindigde hij bij zijn debuut na 100 ronden op een verdienstelijke 26e plaats.

Op maandag 31 oktober werd de eerste van de 6 baanmarathons in Thialf verreden, met maar liefst 7 STB-ers op de startlijst. In de C3 wedstrijd maakte Hendrik Postma zijn rentree als wedstrijdrijder. Hij kon het tempo goed volgen, en reed in de finale met een aantal anderen weg bij het peloton. In de eindsprint (met beide armen op de rug…) miste hij net het podium met een 4e plek. Vlak daarachter werden Harm-Jan Sijbrandij en Auke Walsma keurig 7e en 8e.

In de C2 wedstrijd startte Tiedo Tinga voor het eerst samen met zijn dochter Nynke (voormalig STB-lid, nu HCH) in een marathon. Na wat aftasten in de eerste ronden reed er een groep weg met o.a. Klaas v/d Valk. Tiedo kon nog net aansluiten en uiteindelijk pakten 12 rijders een ronde voorsprong op het peloton. Sybrand v/d Weij probeerde daarna nog solo weg te rijden uit het peloton, maar verder dan een halve ronde voorsprong kwam hij niet. In de sprint van het peloton eindigde hij daarna nog netjes voorin, om als 18e te finishen. Tiedo reed 10 ronden voor het einde met twee andere rijders opnieuw weg uit het peloton. Na het afsprinten van het peloton (en de twee medevluchters) bleef hij alleen op kop over, maar de rest van de kopgroep kwam al snel weer terug, waardoor een sprint de uitslag ging bepalen. Klaas v/d Valk leek daarin de overwinning te gaan pakken, maar een B-junior dame troefde hem verrassend af, waardoor zij de wedstrijd won. Klaas v/d Valk eindigde op een 2e plek, Tiedo op de 12e plek.

Dit vind je misschien ook leuk