Marathon Uitslagen Wedstrijden

Clubwedstrijd deel 2: de groepsraces

Tijdens de clubwedstrijd op 20 november werden na de individuele afstanden ook nog een aantal groepswedstrijden gereden. Het eerste onderdeel, de ‘pack races’ (groepsraces), werd voor het eerst gereden in Leeuwarden. Men wilde proberen of dit voor de deelnemers een leuke toevoeging is aan de normale wedstrijden. Op basis van de eerder op de avond gereden tijden werden alle rijders (per leeftijdscategorie) ingedeeld in een groep van ongeveer 8 schaatsers. Deze rijders gaan vervolgens allemaal tegelijkertijd van start, en degene die als eerste over de finish komt heeft gewonnen. De te rijden afstand varieerde van 100 m (jongste pupillen) tot 900 m (B-jun en ouder). Omdat men is ingedeeld bij rijders van zijn / haar niveau, bleek dit voor alle deelnemers een erg leuke wedstrijdvorm. Alleen bij de jongste en oudste categorie wist een STB-er de race te winnen: Amerins Bos was de snelste in haar race bij de jongste pupillen, en Hendrik Postma wist zijn race ook te winnen. Ook Ynskje de Wolff leek haar race te gaan winnen, maar zij viel helaas op het laatste rechte stuk, waardoor ze nog door een paar tegenstanders voorbij werd gereden. Daarnaast wisten ook Petra, Jordy, Hinke, Daniel en Tiedo bij de eerste drie te finishen.

 

Het laatste onderdeel van de avond was de marathon. Hierin starten alle deelnemers van een leefstijdscategorie tegelijkertijd, en is de afstand nog iets langer. Zeker voor de jongste pupillen was dat een flinke rit: normaal trainen ze op de (kleine) binnenbaan, en nu moesten ze maar liefst drie volledige ronden op de 400m baan rijden ! Maar alle STB pupillen wisten de finish te halen, waarbij Fimke v/d Weij, Amerins Bos, Wyste Altenburg en Annet de Boer keurig voorin de groep eindigden. Bij de B-junioren konden Jordy Kelderhuis en Ilse Calsbeek lang mee in de kopgroep, en eindigden ze uiteindelijk als 5e en 6e. Tenslotte konden Daniel Sieperda en Tiedo Tinga bij de oude mannen (waar ook een paar ‘jonge honden’ meereden) de top 5 halen.

 

Al met al werd het een lange avond, met veel verschillende afstanden. De STB-ers lieten zich van de goede kant zien (zowel de rijders als klokker, trainers / begeleiders, juryleden, starter en invalstarter Gerrit Bloemhof !), en hopelijk stimuleert dit velen om later in het seizoen nog weer eens een wedstrijd te doen !

  

Uitslagen Pack races

Jongste pup. Race 2 C-junioren Race 3 B-junioren Race 1
1 Amerins Bos 1 Watse Westra 1 Jesper Feenstra
2 Anniek vd Veen 2 Rixt Mare de Vries 2 Elbrich Nicolay
3 Fenna Vellema 3 Petra Bekema 3 Jordy Kelderhuis
B-junioren Race 2 Senioren Race 1 Senioren Race 2
1 Jelmer Kramer 1 Henk Dijkman 1 Hendrik Postma
2 Danique Uiterdijk 2 Daniel Sieperda 2 Danieke Stavleu
3 Hinke Bouma 3 Tiedo Tinga 3 Anna vd Lei

Uitslagen Marathons

Jongste pupillen 3 ronden Oudste pupillen 5 ronden
Dames Heren Dames Heren
1 Hester Frankena 1 Jurjen Kramer 1 Kailey vd Veen 1 Tijn Bijma
2 Lieke Planting 2 R. Wijbinga 2 Janna W. vd Ende 2 Tim Postma
3 Marit Fokkens 3 Jouke E vd Ende 3 Antje Ypma 3 Leon v Steinvoorn
4 Anniek vd Veen 4 Berend Zijlstra 4 Marije de Witte 4 Jelmer Aardema
5 Fimke vd Weij 5 Eelke Kolkman 5 Elske vd Veen 5 Jurre Muller
6 Amerins Bos 6 Wytse Altenburg 6 Mirte Kingma 6 Thijs vd Veen
7 Nynke Zijlstra 7 Tieme Muller 7 Annet de Boer 7 Jelmer vd Wal
8 Senna Boomsma 8 Jorik Ettema 8 Hailey Vijverda 8 Hille vd Valk
9 Fenna Vellema 9 Wille Kramer 9 Ammarins Toering
10 Lizzy vd Veen 10 Tooske Schrama
11 Britte Boersma 11 Jetske Elgersma
12 Liselot Toering 12 Lisa Poppelaars
13 Iris Buma 13 Sanna Dijkstra
14 Marit Dijkstra 14 Ingeborg Rondaan
15 Sinne Kramer 15 Ilse Zoodsma
16 Laurien Ettema 16 Sanna R. Merkus

 

C-Junioren B-Junioren A-jun. en Ouder
8 ronden 10 ronden 12 ronden
Dames/Heren Dames/Heren Dames/Heren
1 Melle vd Zee 1 Elbrich Nicolay 1 Henk Dijkman
2 Nine Brecht Oosterhof 2 Jesper Feenstra 2 Pieter Zijlstra
3 Thijs Valkenhoef 3 Nynke Visser 3 Jan Hendrik Hoekstra
4 Anna Maaike Wassenaar 4 Minze Elgersma 4 Daniel Sieperda
5 Daphne vd Heide 5 Jordy Kelderhuis 5 Tiedo Tinga

Dit vind je misschien ook leuk