Marathon Uitslagen

Fries Kampioenschap marathon

Op zondag 11 december werd in de Elfstedenhal het Iepen Frysk Kampioenskip Marathon verreden. In de twee startgroepen stonden in totaal vijf STB-ers aan de start.

Groep 2 was eerst aan de beurt en reed een wedstrijd over 30 ronden. Hendrik Postma en Auke Walsma reden eerst mooi mee in het peloton. Maar toen het halverwege de wedstrijd even stilviel, reed Hendrik tot zijn eigen verbazing plotseling alleen op kop. Hij besloot door te rijden, en bouwde een mooie voorsprong op. Na zo’n zes rondjes had hij een halve ronde voorsprong op de groep en begon Hendrik in een mooie uitslag te geloven. Maar niet veel later begonnen de benen zwaar te worden an langzaam liep de voorsprong weer terug. Toen het peloton hem weer inhaalde, kon Hendrik niet meer inhaken en moest hij moegestreden de wedstrijd verlaten. Auke had zich nog kunnen sparen, en reed in de eindsprint naar een keurige 12e plaats.

Daarna was het de beurt aan groep 1, die 60 ronden moest rijden. Opvallende deelnemer in deze groep was Aggie Walsma. Ze is gestopt als topsporter, maar als liefhebber wilde ze het in deze marathon wel weer eens proberen. Ook Sybrand van der Weij en Tiedo Tinga reden in deze groep mee. Al snel in de wedstrijd reed er een kopgroep van 6 man weg, die uiteindelijk ook een ronde voorsprong wisten te behalen. Helaas zaten hier geen STB-ers bij. Na vele uitlooppogingen, waaronder een van Aggie en Tiedo, moest het peloton in een eindsprint uitmaken wie op plek 7 en verder ging eindigen. Aggie liet zien dat ze nog steeds goed kan finishen, en kwam als 2e dame over de finish. Omdat voor de einduitslag ook de punten uit de tussensprint mee werden geteld, belandde Aggie uiteindelijk op een (gedeelde) 3e plek in het kampioenschap. Tiedo en Sybrand eindigden vlak achter elkaar als 23e en 26e.

De volledige uitslag staat hier.

Dit vind je misschien ook leuk