Marathon Uitslagen Wedstrijden

Baanmarathon Thialf

Afgelopen maandag was de 2e wedstrijd in de marathon baancompetitie in Thialf. Er stonden deze keer 5 STB-ers aan de start. Dat hadden er eigenlijk 6 moeten zijn, maar Jan Bouma kwam aan de late kant aan in Thialf, en kon de jury niet meer overhalen hem alsnog te laten starten.

In de C2 categorie probeerde Sybrand v/d Weij meerdere keren om te ontsnappen aan het peloton, maar hij kreeg niet de ruimte om weg te rijden. Ook andere groepjes werden steeds teruggehaald. Na een snelle wedstrijd bepaalde een massasprint de einduitslag. Daarin pakte Tiedo Tinga nog net 2 punten met een 14e plaats, en eindigden Sybrand (37e) en Klaas v/d Valk (44e) verder achterin. Over twee weken kunnen de mannen weer aan de bak, want dan is alweer de volgende baanmarathon.

In de C3 categorie stonden Auke Walsma en Hendrik Postma aan de start. Na het aftasten in de eerste wedstrijd waren ze nu van plan zich echt met de wedstrijd te bemoeien. Ze hielden zich lang koest, maar 5 ronden voor het einde ontsnapten ze plotseling met z’n tweeën uit het peloton. Het leek er lang op dat ze samen weg konden blijven, maar helaas duurde het net te lang. Ze werden bijgehaald door het peloton, waardoor ook hier een sprint moest bepalen wie de winnaar werd. Hendrik had zijn kruit verschoten en eindigde op de 22e plek. Auke had nog wel wat over, en finishte keurig als 7e.

Dit vind je misschien ook leuk