Marathon Uitslagen Wedstrijden

Finale baanmarathons Thialf

Afgelopen maandag was de zesde en laatste baanmarathon van het seizoen in Thialf. Bij deze finalewedstrijd stonden vier STB-ers aan de start.

In de C3 categorie probeerden Auke Walsma en Harm-Jan Sijbrandij hun positie in het eindklassement nog te verbeteren. In de wedstrijd over 30 ronden probeerden een paar keer groepjes weg te rijden, maar ze werden allemaal weer teruggehaald door het peloton. Daardoor draaide de wedstrijd uit op een sprint, waarin Harm-Jan keurig als 8e finishte. Auke kwam op de 20e positie over de streep. In het eindklassement eindigden ze allebei in de top 10, op respectievelijk de 7e en 9e plaats.

In de C2 wedstrijd over 50 ronden streden Marieke Gerbrandij en Tiedo Tinga mee. Ook hier waren diverse uitlooppogingen, maar slaagde ook niemand er in om die voorsprong vast te houden. Bij het ingaan van de laatste bocht lag Tiedo nog op een kansrijke 5e positie, maar de bocht ging niet helemaal vlekkeloos, waardoor hij als 10e over de streep kwam. Marieke zat daar vlak achter op een 12e positie. In het eindklassement eindigden de STB-ers op de 6e en 15e plek. Marieke was daarmee overigens wel de 3e dame !

 

Foto: Corien de Jong

Dit vind je misschien ook leuk