Marathon

Aggie Walsma 2e op Flevonice

aggieflevoBiddinghuizen- Tijdens de Flevobokaal wedstrijd voor de topdivisie dames eindigde Aggie Walsma als 2e achter Danielle Bekkering uit Groningen. Op de winderige 3 kilometer ijsbaan van Flevonice was gemeentelijke buurtsportcoach Aggie Walsma uit Bolsward zeer actief.

 

De wedstijd van 30 kilometer op het wit uitgeslagen ijs maakte de dames er een slijtageslag van. Met nog ruim 5 ronden te gaan ontsnappen Walsma van de Cenned ploeg en Bekkering van de Koga ploeg uit het peloton 6 dames sluiten zich daarbij aan. Deze 8 dames weten vrij snel een behoorlijke voorsprong op het peloton op te bouwen. Bekkering wint met overtuiging de sprint voor Aggie Walsma en haar Cenned ploeggenoot Ankie Ytsma uit Leeuwarden. Over de 3e en 4e plaats was na afloop nog discussie de finischfoto bracht geen uitkomst en de transponder gaf uiteindelijk een verschil van een duizendste .

 

Bij de masters schaatste Bas Ludemann uit IJlst mee. In de wedstrijd over 35 kilometer ontsnappen halverwege 10 rijders Ludemann mist de slag. In de laatste ronde lukt het Ludemann nog wel om tegen de wind in te ontsnappen en een klein kopgroepje te achterhalen in de sprint om de 11e plaats kan hij zich niet mengen en komt als 15e over de finish. In het klassement staat Ludemann na 3 wedstrijden nog net in de top 10.

Dit vind je misschien ook leuk