Marathon Uitslagen Wedstrijden

3e baanmarathon Thialf

Afgelopen maandag was alweer de derde marathon in de baancompetitie op Thialf. In de C3 categorie stonden deze keer vier STB-ers aan de start, waaronder Jan Bouma: nadat hij een keer ziek en een keer te laat was, kon hij deze keer eindelijk wel van start gaan. En dat ging prima, hij wist na de 30 ronden op een keurige vijfde plaats te finishen. Auke Walsma leek het nog beter te doen, en was op weg naar een podiumplaats. In de laatste bocht zag hij aan de binnenkant een klein gaatje om van de 3e naar de 2e plaats te gaan. Hij kon bij deze hoge snelheid zijn balans echter niet goed houden, viel en belandde in de kussens. Helaas geen podiumplek, maar achter het peloton op een 32e plek… Harm Jan Sijbrandij (11e) en Hendrik Postma (15e) eindigden in het peloton, net buiten de top 10.

 

In de C2 categorie ontbrak Sybrand v/d Weij deze keer, maar stonden Marieke Gerbrandij en Tiedo Tinga wel aan de start. Halverwege de wedstrijd zat Tiedo met een medevluchter in een ontsnapping, maar verder dan ruim 100 meter werd de voorsprong op het peloton niet. Daardoor maakten de STB-ers zich in de finale op voor de eindsprint. Helaas kwam Marieke drie ronden voor het einde ten val, waardoor ze niet mee kon sprinten. Tiedo deed dat wel en kwam na 50 ronden als 10e over de streep.

 

De helft van de competitie zit er nu op, en de volgende wedstrijd is pas medio januari. Wel wordt volgend weekend het Fries Kampioenschap marathon verreden in de Elfstedenhal. Daar zullen ongetwijfeld weer een flink aantal STB-ers aan de start staan.

Dit vind je misschien ook leuk