Algemeen

Feestavond STB

Op vrijdagavond 5 april werd weer de jaarlijkse feestavond gehouden. Deze begon met de prijsuitreiking van het winterkampioenschap. Daarna werden er drie kampioenen in het zonnetje gezet. Jacob Heslinga als afstandswinnaar van de 1500 en 3000 meter bij de Nederlands Kampioenschappen allround in de leeftijdsklasse heren 65+. Marieke Gerbrandy en Klaas van der Valk werden Frysk Kampioen, Marieke bij de Dames-2 en Klaas bij de Masters-2.

Daarna werd een gedeelte van de avond opgevuld door een lezing van sportpsycholoog Mark Schults.  Hij gaf een presentatie over hoe sporters die het maximale uit zichzelf willen halen, door training mentaal sterker kunnen worden. Om je vorm eruit te laten komen, is het ook belangrijk om mentaal sterk te zijn. Presteer je bijvoorbeeld beter in de trainingen dan in de wedstrijden? Deze wisselvalligheid heeft meestal een mentale oorzaak, bijvoorbeeld wedstrijdspanning of gebrek aan focus. Met mentale training leer je die oorzaken aan te pakken. Wil je pieken op het juiste moment…? Ook al ben je fysiek optimaal voorbereid, zonder de juiste mentale voorbereiding komt je vorm er niet uit. Met mentale training krijg je praktische handvatten om dit te bereiken. Blessures, valpartijen en overtraining zijn voorbeelden van tegenslagen in de sport. Hiermee omgaan vereist mentale veerkracht. Met mentale training leer je juist sterker te worden van tegenslagen.

Na afloop werd er nog gezellig met elkaar gekletst onder het genot van een hapje en een drankje.

Foto’s van deze avond, gemaakt door onze huisfotograaf Eize Wiersma, kun je vinden op de fotopagina bij Feestavond 5 april 2019

Dit vind je misschien ook leuk