Uitslagen Wedstrijden

Nynke Tinga deelnemer NK afstanden A-junioren

Afgelopen weekend had Nynke Tinga een prachtige ervaring door deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen Afstanden voor A-junioren. Ze streed met de beste schaatssters uit heel Nederland in het Thialfstadion om de medailles. Wat een eer om mee te mogen doen en wat een prachtige belevenis. Het is geen gewone wedstrijd natuurlijk want het begint al met het Nederlands volkslied waardoor je de kriebels krijgt. Nu zitten er voornamelijk ouders en bekenden op de tribune maar je mag al een heel klein beetje dromen van schaatsen in een vol Thialf. Heerlijk. Het was een inspirerend en leerzaam weekend maar het leidde nog niet tot medailles. Helemaal niet erg. Dit pakken ze je nooit meer af Nynke. En.. je hebt STB weer even op de kaart gezet!!
Haar tijden waren 43,22 op de 500 meter; 2.15,01 op de 1.500 meter en 1.26,34 op de 1.000 meter.

Jordy Kelderhuis schaatste zondag in de 11Stedenhal in Leeuwarden zijn tweede 3 km uit zijn nog prille carrière. Op 1 oktober, vorig jaar, reed hij 5.06,81. Na die eerste kennismaking met deze lange(re) afstand ging het nu al veel beter. Met 4.43,10 schaatste hij maar liefst 23 seconden sneller, daarmee zichzelf bijna in de rug kijkend vergeleken met vorige keer. Er zat een keurig verval in zijn race, je kon er bijna een liniaal langs houden. Het eerste volle rondje in 34, vervolgens 35, 36, 37, 38, 39. En dan het laatste rondje 40 zou je denken maar het werd een 39,99!! Mooi gedaan Jordy.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk