Uitslagen

We houden hoop op Elfstedentocht

Deze week verscheen er in de media een bericht waarin de mening van mensen werd weergegeven toen de vraag aan hen werd gesteld of zij erin geloofden dat er ooit nog een Elfstedentocht zou (kunnen) worden gehouden. Tja wat moet je daar nou op antwoorden. Zelfs weerkundigen en andere ‘experts’ spreken elkaar tegen en weten het ook niet. Wij als schaatsers blijven natuurlijk optimistisch en houden de hoop dat het toch weer een keer gaat lukken. Diep van binnen blijft het elfstedenvlammetje branden waardoor we elk seizoen allemaal de schaatsen weer onderbinden. Je weet maar nooit en dan moet je er wel klaar voor zijn.

 

In de 11-stedenhal in Leeuwarden werden afgelopen zondag 22 oktober 2023, Gewestelijke wedstrijden gehouden en als De Tocht al eens doorgaat dan zullen er ongetwijfeld deelnemers van deze wedstrijd, daar ook zeker meeschaatsen. De snelheid is er als we de prestaties van onze STB’ers er even bijpakken.

 

Neem nou onze Petra Bekema, 2e jaars C-junior, die op de 500 meter een rondje van 41 reed en daarmee de chrono’s op 56,03 deed stop zetten. Voor het eerst onder de minuut (en ook niet zo’n beetje) en dat geeft een heerlijk gevoel. Haar oude record stond sinds 21 februari 2022 op 1.03,19. Een fikse verbetering van 7 seconden. Op de 1.000 meter wist ze bij de start al dat ze een (nieuwe) toptijd neer zou zetten want die afstand had ze nog nooit geschaatst. Dan is 1.52,57 een uitstekend begin.

 

Ilse Calsbeek, DA1, blijft zich maar verbeteren. Haar PR’s op de 500 en 1.000 meter waren nog vers want die had zij vorige week neer gezet maar daar ging ze dit weekend weer flink onderdoor. Vooral haar 1.000 meter was van een hoog gehalte. Binnen een week van 1.39,63 naar 1.36,84 dat durf je niet te hopen maar het gebeurde toch. Op de 500 meter was er in verhouding een bescheiden verbetering, maar daarom niet minder mooi, van 47,98 naar 47,84.

 

En last but not least, tweede jaars B-junior, Jordy Kelderhuis, die een reuzensprong maakte op de 1.500 meter. Met heel weinig verval in de laatste twee rondjes dook hij 4 seconden onder zijn oude PR van 2.18,39 naar 2.14,14. Een prachtig resultaat Jordy!! Ook op de 500 meter schaatste Jordy weer een 43’er en dat is goed.

 

Dus de potentiële elfstedentochtschaatsers liggen op koers. Nu de tocht nog even.

Dit vind je misschien ook leuk