Uitslagen

Jasper Tinga laat zich zien op Nederlandse Kampioenschappen

Afgelopen weekend vonden in Groningen de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor A-junioren. Er werd zowel om de afstandstitels als om de allroundtitel geschaatst. Onze STB-crack Jasper Tinga was één van de deelnemers. Hij maakte zijn status als ‘lange’baan-schaatser volledig waar. Jasper wil zich, volgens een citaat in een artikel in het blad Groot-Bolsward IJsselmeerkust, verder ontwikkelen op de langere afstanden. En dat beheerst hij goed gezien ook de resultaten van dit kampioenschap. Hij behaalde een knappe 9e plaats op de 3.000 meter (tijd 3.59,57) waardoor hij zich ook voor de afsluitende 5.000 meter plaatste. En op die afstand bewees Jasper nadrukkelijk zijn stayerskwaliteiten door een heel vlak schema te rijden. Tot aan de laatste ronde reed hij continu rondjes in de 33 seconden en alleen de slotronde was net een 34’er (34,17). Eindtijd 7.03,42 en een prachtige 6e plek. Ongelooflijk knap want zoveel 5.000 meters heeft hij nog niet in zijn jeugdige benen. Dus hij mag best tevreden zijn over dit kampioenschap waar hij uiteindelijk 12e in de eindrangschikking werd. Een eervol resultaat Jasper!!

Dit vind je misschien ook leuk