Uitslagen

Jasper Tinga scherpt opnieuw clubrecord aan

Afgelopen maandag was het weer zover. Op Thialf reed Jasper Tinga tijdens Gewestelijke wedstrijden opnieuw een clubrecord bij de A-junioren. Hij verbeterde hiermee het van 12 maart 2006 daterende clubrecord op de 1.000 meter van Sietse Heslinga. Sietse noteerde, bijna 17 jaar geleden, een tijd van 1.15,88 en Jasper dook hier net onder met een sterke 1.15,69. Het scherpte daarmee uiteraard ook zijn PR aan en dat met maar liefst twee seconden (was 1.17,71). Dat is nog eens progressie! Heel erg goed Jasper!!
Inmiddels is Jasper in het bezit van vijf clubrecords bij de A-junioren en dat is een fantastische prestatie. Vraag is waar dit heen gaat want zijn voorganger Sietse Heslinga heeft het ook ver geschopt. Het zou mooi zijn als hij in zijn voetsporen zou kunnen treden en zich zou kunnen aansluiten bij de Nederlandse top maar we willen niet te ver vooruitkijken en natuurlijk geen enkele druk bij hem neerleggen. Gewoon lekker schaatsen en plezier houden en dan maar kijken waar je uitkomt. Dat moet het motto zijn. Maar dat Jasper goed bezig is dat staat als een paal boven (hopelijk binnenkort weer eens bevroren) water. Het zal geen verbazing wekken dat hij eerste op deze 1.000 meter werd. Ook noteerde hij verder nog een tijd van 39,77 op de 500 meter wat hem de 3e plaats opleverde.  

Dit vind je misschien ook leuk