Algemeen

Leuke afsluiting seizoen 2021/2022

Vrijdagavond 22 april 2022 konden we elkaar na twee jaar eindelijk weer eens ontmoeten in Ons Gebouw waar de activiteitencommissie een Informatie/slotavond had georganiseerd. In een redelijk gevulde zaal opende voorzitter Tiedo Tinga deze bijeenkomst en keek, ondanks alle lock-down beperkingen, terug op een redelijk geslaagd seizoen. Slechts één maand kon er niet getraind worden in de 11-stedenhal dus de schaatsliefhebbers kwamen toch redelijk aan hun trekken. Jacob Heslinga, onze nieuwe TC-man, gaf een toelichting op het komende zomerseizoen en gaf de garantie dat er steeds onder begeleiding zou kunnen worden getraind. Hulde.

 

 

We namen afscheid van onze ‘vaste’ trainer Hendrik Postma die graag nog eens regionaal wil vlammen  en daarvoor toch de nodige trainingsuren moet maken. ‘Ik heb er moeite mee te stoppen maar het kan nu nog’, volgens Hendrik, ‘want als je de 60 gepasseerd bent lukt het niet meer’. Misschien deed hij daarmee onze STB-veteranen tekort (snif) maar we begrijpen hem natuurlijk volledig. Hendrik werd bedankt voor zijn jarenlange inzet en kreeg een prachtig boeket bloemen mee (zie foto vlak nadat Pauline Wetting hem had omhelsd en het boeket had aangeboden).

 

 

 

Richard Teppema en Menno Poelstra lieten ons wat mogelijkheden zien van het ledenportaal All United. Zo zie je maar weer hoe nuttig zo’n informatieavond is want veel leden zagen nu voor het eerst dat het ledenportaal via de STB-site – tabblad ‘contact’ – tabblad ‘inloggen ledenportaal’ te bereiken is. Je kunt daarin je persoonlijke gegevens bekijken en wijzigen en je ook aanmelden voor de trainingen. De demonstratie om enkele documenten te openen ging even niet door vanwege de slechte wifi-verbinding maar Richard Teppema raakte niet van slag en wist deze hack daarna gelukkig te herstellen bij de STB-quiz (zie hierna).

 

Jasper Tinga, die dit jaar aansloot bij Team Frysk,  schaatste dit seizoen vier prachtige nieuwe PR’s  en boekte een progressie van maar liefst 9.035 punten. Een ongekende vooruitgang waar Gerrit Bloemhof even bij stil stond en hem de felbegeerde progressiebeker 2021/2022 overhandigde. Dit werd door het publiek met een hartelijk applaus beloond (Zie foto; Jasper met beker en Gerrit met microfoon).

 

 

 

 

 

Tenslotte stonden we stil bij het afscheid van onze altijd bescheiden marathontopper Aggie Walsma (zie foto bij aanhef van dit artikel). Tiedo Tinga had haar beste prestaties op een rijtje gezet maar had daarvoor aan één A-viertje niet genoeg. Wat een imponerende lijst!! De activiteitencommissie had een prachtig aandenken laten maken.  Een glazen kunstwerkje met de Bolswarder toren, een pompeblêd en een schaatsenrijdster met daarin subtiel ook nog de kleuren van de Bolswarder vlag verwerkt. We denken dat dit pronkstukje een prominente plaats krijgt op de schoorsteenmantel (of hebben we die tegenwoordig niet meer?).
(Op de foto overhandigt Richard Teppema het ‘breekbare’ kado aan Aggie terwijl Tiedo op de achtergrond mee geniet).

 

 

Na een korte pauze was het tijd voor de Interactieve STB-quiz. De aanwezigen konden inloggen en het spel via hun mobiel spelen terwijl het ook te volgen was op een groot scherm. Richard Teppema wist heel kundig de quiz te begeleiden en hield de deelnemers scherp door zo nu en dan de tussenstand op het grote scherm te laten zien. Het ging om de juiste antwoorden maar je kon ook extra punten verdienen door ‘snel’ vragen te beantwoorden. De vragen waren zeer gevarieerd en slim gecombineerd met zaken die op STB betrekking hadden. Het was met recht een ‘Informatie/feestavond’ te noemen zoals van te voren in de uitnodiging was aangekondigd. Winnaar van de quiz werd de man die binnen de club het goede voorbeeld geeft (of moet geven), onze voorzitter Tiedo Tinga. Hij stond bij de eerste tussenstand al aan kop en stond die niet meer af. Samen met nog twee anderen ging hij met een leuk prijsje naar huis.

 

Daarna kon iedereen nog even gezellig nazitten en ieder op zijn/haar tijd huiswaarts keren. Een echt geslaagde avond. Mooi wark,  activiteitencommissie!!!

Dit vind je misschien ook leuk