Algemeen Uitslagen Wedstrijden

Ranglijsten na seizoen 2021/2022

Het schaatsseizoen 2021/2022 is weer ten einde. Normaal ook het moment om alle ranglijsten bij te werken en te up-daten. Zoals jullie allemaal  weten zijn er vanwege de coronaperikelen helaas maar weinig wedstrijden doorgegaan. Maar toch hebben we nog enkele uitslagen en die willen we ondanks alles, toch vereeuwigen en op de site publiceren. Om begrijpelijke reden is er dit jaar geen overzicht van de scores van de progressie die schaatsers dit seizoen hebben gemaakt. Dat pakken we (hopelijk) de volgende jaren weer op.

 

Uitschieter van dit seizoen is Jasper Tinga (zie foto). In de wedstrijdverslagen op de site hadden we al melding gemaakt van enkele nieuwe clubrecords die Jasper dit seizoen had verbeterd maar daar kwam op de valreep nog een nieuw 10 kilometer clubrecord bij. Tijdens wedstrijden in maart in Haarlem verbeterde Jasper het van 2004 daterende record (bij de A-junioren) van Peter Nauta van 16.17,45 . In een opvallend vlakke race, heel knap als je nog nooit een 10 km hebt geschaatst, reed hij een prachtige 15.05,73 waarmee hij dus ruim een minuut sneller was. Grote klasse. Door al zijn PR’s van dit seizoen staat Jasper inmiddels meteen al op de 2e plek van de ‘Ranglijst aller tijden‘ bij de Heren.

Dit vind je misschien ook leuk