Marathon Uitslagen

Laatste marathon van Aggie Walsma duurt enkele meters te lang

Afgelopen zaterdag, 5 maart, werd in Lulea in Zweden de Alternatieve Elfstedentocht (150 km) verreden en dat zou de laatste officiële wedstrijd van Aggie Walsma (foto; Neeke Smit) zijn. Ze had aangekondigd er na dit seizoen op 34 jarige leeftijd mee te stoppen. Aggie had blijkbaar een stunt in gedachte want in de laatste ronde ontsnapte ze in haar eentje aan het peloton. Aanvankelijk reageerde er niemand maar geleidelijk kwam de achtervolging op gang. Aggie moest als eenling vechten tegen het machtige peloton en moest steeds meer terrein prijs geven. Het verlossende finishdoek kwam in zicht maar slechts enkele meters voor de op het ijs getrokken eindstreep, werd ze bijgehaald door het jagende peloton en werd ze 7e. Wat vreselijk spijtig, wat zou dat een mooi afscheid zijn geweest voor de jarenlang in de landelijke top meedraaiende Walsma. We hadden het haar zo gegund om op die manier afscheid te nemen van het schaatsen. Wat was het een kanjer. Ze werd met de jaren beter en kenmerkend in haar carrière was dat ze er bijna altijd in slaagde op de beslissende momenten voorin te zitten. Wat zat ze de afgelopen jaren vaak bij de top 10 in de uitslagenlijsten. Aggie, we zullen je missen maar we willen je feliciteren met je prachtige carrière . Je was een voorbeeld voor alle STB’ers met je geweldige instelling en supermentaliteit. Het ga je goed in je verdere leven.
(Op de STB-site staat een door GrootBolsward/IJsselmeerkust met haar gehouden interview.)

 

Aggie Walsma op kop met op de achtergrond het jagende peloton.
(Foto; Neeke Smit)

 

Dit vind je misschien ook leuk