Marathon Uitslagen

STB’ers langzaam aan weer in competitie

Na een periode van rust worden langzamerhand de eerste wedstrijden weer opgestart en daar zijn de eerste STB’ers ook weer gesignaleerd. Natuurlijk is het nog een hele stap om na enkele trainingen weer wedstrijden te gaan rijden maar het moet toch weer eens gebeuren. Maandagavond was er een marathon baanwedstrijd op Thialf en daar zagen we Jasper Tinga bij de C1 al weer in de voorhoede. Voorhoede is niet helemaal de juiste benaming want hij behaalde zelfs een podiumplek in een massasprint en werd net 3e (0,005 verschil met nummer 4). Een dag eerder had Jasper nog een keurige 10e plek behaald tijdens de Landelijke selectie NK 3.000 meter op de ijsbaan in Tilburg in een tijd van 4.09,00.
Pa (Tiedo) Tinga deed het ook uitstekend en werd bij de C2 13e. Het zat daar in de massasprint dicht bij elkaar getuige het feit dat de nummers 9 tot en met 27 binnen 3 seconden van elkaar finishten. Klaas van der Valk zat ook in deze groep en werd 23e. Omdat het een gecombineerde wedstrijd was samen met de M(asters)2, waarvan beiden deel uitmaken, behaalden ze in deze categorie een 5e en 10e plek en dat klinkt natuurlijk nog iets leuker.

 

Aggie Walsma werd tijdens de 11e Marathon Cup in Utrecht 13e en handhaafde zich daarmee mooi op de 3e plaats in het algemeen klassement.

Dit vind je misschien ook leuk