Uitslagen

Eervol optreden Jasper Tinga op NK-jun. A

Terwijl jan en alleman in diepe rust was in verband met de lockdown was er toch nog één STB’er die de schaatsen dit weekend onder mocht binden. En die gelukkige was Jasper Tinga die deel mocht nemen aan de Nederlandse afstandskampioenschappen voor A-junioren in Groningen. Het is al een hele eer mee te mogen doen met een dergelijk kampioenschap maar het zegt ook iets over het niveau wat Jasper momenteel heeft. Hij wringt zich langzamerhand omhoog richting de ‘grote jongens’ en beleeft, ondanks het gebrek aan wedstrijden, een prachtig seizoen. Zijn PR’s worden keer op keer verbeterd en het lijkt bijna niet uit te maken waar hij die schaatst. Groningen staat nou niet echt bekend als een snelle baan maar Jasper wist er toch een PR te schaatsen op de 1.000 meter. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het al weer even een tijdje geleden was dat hij een 1.000 meter reed maar toch. Zijn vorige PR was 1.20,12 terwijl hij nu 1.17,71 op de klokken bracht. Hij werd daarmee 10e in een sterk deelnemersveld waar de al een beetje bekende Joep Wennemars zegevierde. Ook zijn 1.500 meter was van goede kwaliteit want hij reed slechts een dikke seconde boven zijn PR. Jasper deed dus een prachtige ervaring op en zal een heel geslaagd weekend hebben beleefd.
De overige tijden van Jasper waren:
-500 meter; 40,55
-1.500 meter; 1.55,23
-3.000 meter; 4.08,07

Dit vind je misschien ook leuk