Marathon Uitslagen

Sensationele overwinning Aggie Walsma

Het marathonschaatsen is dit jaar gelukkig wel als topsport aangemerkt waardoor er, ondanks corona, weer volop wedstrijden kunnen worden gereden. Helaas nu zonder publiek en dat was jammer want wat hadden we graag getuige willen zijn van de 3e wedstrijd van de Trachitol Trophy in Amsterdam. Er was namelijk een kopgroep van drie vrouwen  ontstaan die een ronde voorsprong had genomen op de rest van het peloton en waarin onze eigen Aggie Walsma zat. Maar…. De twee andere vrouwen van die kopgroep, Laura van Ramshorst en Femke Mossinkhoff, maakten beiden deel uit van de Renault ploeg. Dus dan weet je dat je het als eenling heel moeilijk gaat krijgen en dat je eigenlijk kansloos bent voor de overwinning. Aggie had zich in gedachten al verzoend met de derde plaats. Maar nadat het peloton had afgesprint bleek Aggie heel goed opgelet te hebben want Laura van Ramshorst had enige achterstand opgelopen en Aggie zette de sokken erin. De andere koploper Femke Mossinkhoff wilde liever op haar ploeggenoot wachten maar Aggie liet dat niet toe en hield het tempo hoog. Nu waren ze dus met z’n tweeën en dat verhoogde haar kansen toch wel enigszins. En wat Aggie niet had kunnen dromen gebeurde toch. Ze won de eindsprint en met een grote glimlach vierde ze haar overwinning. Wat een geweldige prestatie. De beloning voor jarenlange training en de enorme drive die ze heeft waarbij ze nooit opgeeft. Proficiat Aggie, super gedaan en het is je van harte gegund!!! Geniet hier maar even lekker van. Dat doen wij ook.

 

Dit vind je misschien ook leuk