Marathon Uitslagen

Debuut 5 km van Jasper Tinga bekroond met prachtig baanrecord!!

Het zal je maar gebeuren. Debuteer je op een afstand en dan schaats je een baanrecord. Eigenlijk ongelooflijk maar het lukte onze 1e jaars A-junior Jasper Tinga op zondag 21 november om dit huzarenstukje uit te voeren. Hoe ga je de wedstrijd in als je iets nog nooit hebt gedaan? Maar gewoon zien waar het schip strandt? Aan de opbouw van de rondetijden te zien leek Jasper al een volleerd 5 kilometer rijder. Twee rondjes 31, dan vervolgens tien rondjes 32 (de ene 33,04 rekenen we gemakshalve ook maar tot een 32’er) en uitkomen op 6.51,48. Grote klasse. Een nieuw baanrecord A-junioren van de 11stedenhal in Leeuwarden waarmee hij het van 24-09-2016 daterende record van 6.53,41 van Tjerk de Boer verbeterde. Een prachtige prestatie dat werd beloond met het bijbehorende Elfstedenhal Baanrecord Certificaat (zie foto met de terecht glunderende Jasper). Die zou ik maar inlijsten Jasper!! Dat hij daarmee ook een clubrecord van STB reed lijkt daarmee niet een verrassing. Gerben Gerbrandij raakt dit record van 04-02-2019 van 7.00,78 aan hem kwijt.

 

 

 

 

Marathon:
Bij de Marathon Cup 5 in Hoorn werd gestreden om de Sjoerd Huisman Bokaal. De zussen Lisa en Loesanne van der Geest wisten het peloton na een slopende inspanning een ronde in te halen en mochten voor de overwinning sprinten. In het peloton zat de attent rijdende Aggie Walsma weer mooi voorin en ging als 4e van deze groep over de streep, in de einduitslag dus als 6e. Omdat Aggie maar steeds voorin blijft eindigen en anderen nog wel eens een steekje laten vallen of afwezig zijn steeg ze naar de 2e plek in de algemene rangschikking. Het wordt elke week mooier Aggie!!

Dit vind je misschien ook leuk