Marathon Uitslagen

Klaas van der Valk strandt op 0,022

Afgelopen weekend stond het bol van marathonwedstrijden waar weer veel STB’ers op af kwamen en goede resultaten behaalden. Zo was er zaterdag 13 november de landelijke 4e marathoncup in Haarlem waar Aggie Walsma deze keer net buiten de top-10 bleef. Ze finishte als 11e maar sprokkelde toch weer de nodige punten voor het algemeen klassement waarin ze nog steeds op een hoopvolle 3e plek staat.

 

Zondag 14 november toog Klaas van der Valk naar het verre Enschede voor de 3e Regiomarathon van dit seizoen en hij had zijn schaatstas niet voor niks ingepakt. Wat heet, met een miniem verschil van 0,022 (spreek uit als 22duizendste) werd hij tweede in een massasprint in de categorie NO-3. Een geweldig resultaat aan de ene kant maar aan de andere kant word je daar misschien ’s nachts badend in het zweet wakker van want het is natuurlijk een verschil van niks. Maar dat is sport. De volgende keer valt het kwartje de ander kant op Klaas, ik weet het zeker!!

 

Maandagavond was in het Thialfstadion de 2e baanmarathon en daar stonden weer veel STB-coryfeeën aan de start. Bij de jeugd groep 3 schaatsen ook veel sterke meiden mee maar onze Tijn Bijma stond zijn mannetje. Hij finishte als 9e van het veld maar wel als 3e jongen. Deze podiumplek is natuurlijk een prachtige prestatie voor één van onze youngsters.

 

In de categorie C3, waarin ook de M(asters)3 en de D(ames)3 in hetzelfde veld om de prijzen strijden was Jan Bouma de rapste STB’er in de massasprint met een mooie 7e plek (top 10!!). Auke Walsma werd 12e en Klaas Lieuwe van der Valk 25e.
In de C2 zat Sjoerd Eisma in de kopgroep van 5 en kwam als 4e over de finish. Net buiten het podium maar hij was wel de beste C2’er want de ereplaatsen waren voor M(asters)2’ers. Heel knap wist Sybrand van der Wey de sprint van het peloton te winnen en Klaas van der Valk reed als een soort Jorrit Bergsma een dag later ook hier weer gewoon mee en werd nog 9e. Onze voorzitter Tiedo Tinga werd 28e.
In de sterkste categorie, de C1, was het deelnemersveld totaal uit elkaar geslagen. Maar wat wil je ook als deze mannen al rondjes 26!! schaatsen. Onze Jasper Tinga wist zich uitstekend te handhaven en behaalde zilver.

 

Langebaanschaatsen:
Twee dagen eerder had dezelfde Jasper Tinga een dijk van een 500 meter gereden op Thialf. Hij schaatste 39,14 terwijl zijn PR nog niet zo lang geleden op 39,62 was gekomen. Een reuzensprong van iets meer dan een halve seconde op de kortste afstand. Ook zijn 1.500 meter ging weer goed want de 1.54,86 lag maar net boven zijn PR.
Marieke Gerbrandy reed een 3 kilometer in twee gedeeltes. Eerst kon ze keurig de rondetijden op zo’n 36 seconden houden en de laatste drie rondjes switchte ze naar rondjes 40/41. Daarmee kwam ze uit op een tijd van 4.51,76 en dat is maar dik 1 1/2 seconde verwijderd van haar PR.

 

Dit vind je misschien ook leuk