Marathon Uitslagen

Aggie Walsma handhaaft zich in top klassement

Aggie Walsma blijft het voortreffelijk doen in de Marathon Cup. Zaterdag werd in Thialf de derde wedstrijd van het seizoen verreden en 20 rondjes voor het eind zat Aggie zelfs in een sterke kopgroep van vijf. Echter de ongenaakbare Irene Schouten zette zich op kop van het peloton en reed het gat van 100 meter snel dicht. In de massasprint eindigde Irene Schouten als eerste maar Aggie Walsma had gelukkig nog iets over en kwam keurig als 7e over de finish. Goed voor 14 wedstrijdpunten waarmee ze haar mooie 4e plek in het algemeen klassement kon handhaven met een puntentotaal van 55. Het is razendspannend in de top van het klassement en heel knap van Aggie dat ze er zo goed bij zit. Elke keer top-10 rijden in zo’n sterk deelnemersveld is bijzonder. Keurig Aggie.

 

Verder kwam er dit weekend nog één STB’er in actie op de lange baan. Elvira bij der Weg schaatste zondag in Thialf een 500 en 1.000 meter en behaalde een 45,34 en een 1.36,12. Op de 500 meter had ze een beetje pech omdat ze alleen over de baan moest. Dat schaatst nooit leuk. Desondanks toch nog een acceptabele tijd.

Dit vind je misschien ook leuk