Marathon Uitslagen

Klaas van der Valk en Sybrand van der Wey naar zilver

Afgelopen zondag 31 oktober 2021 werd de 2e Regiomarathon verreden (Leeuwarden) en daar was twee keer succes voor STB-leden te noteren. Bij de Noord-Oost (NO) 2 zat Sybrand van de Wey (zie archieffoto) in een tweemans kopgroep en in de sprint moest hij helaas net het onderspit delven. Maar niet getreurd, een tweede plek is natuurlijk ook een prachtig resultaat. Sjoerd Eisma eindigde in het peloton en werd 20e. De NO3 wedstrijd eindigde na 46 rondjes in een massasprint en daar wist Klaas van de Valk heel knap het zilver te bemachtigen. Het was een prestatie van formaat want het tempo lag hoog getuige de gemiddelde snelheid van 40 km per uur. Goed gedaan Klaas. Bij de NO4 hadden we ook nog een STB troef in de persoon van Jelle Rijpma. Het peloton liet 5 rondjes voor het einde een eenzame vluchter rijden omdat niemand op zijn versnelling wilde reageren. Op de finish had hij nog slechts 1 seconde over maar dat was genoeg voor de overwinning. De rest van het peloton ging sprinten voor de overige plaatsen en daar kwam Jelle in de voorste gelederen als 10e over de finish. Vorige keer werd hij nog 12e dus als hij deze progressie doorzet komt hij vanzelf weer op het  podium.

 

 

Marathon Cup:
Zaterdag werd in Enschede de 2e Marathon Cup verreden waar onze Aggie Walsma keurig in de top-10 eindigde en 8e werd. In het algemeen klassement zit alles nog dicht bij elkaar en staat Aggie op een zeer verdienstelijke 4e plek.

 

Langebaanschaatsen Thialf maandag 1 november 2021:

Jasper Tinga mocht wellicht nog een beetje profiteren van het snelle ijs wat in het Thialfstadion lag na het NK van afgelopen weekend. Op de 500 meter ging hij wederom door de 40 seconden grens en eindigde net boven zijn PR in 39,69. Op de 1.500 meter kwam hij net wel onder zijn nog kersverse PR van 1.54,39 en kwam nu uit op 1.53,99. Daarmee verbeterde hij zijn eigen clubrecord. Wat nu al een succesvol jaar voor Jasper.

Dit vind je misschien ook leuk