Uitslagen

Progressiebekers 2019/2020 alsnog uitgereikt

Eén van de meest felbegeerde bekers die er bij STB te winnen valt is de progressiebeker. Daarmee wordt je beloond als je over het seizoen de meeste vooruitgang hebt geboekt. En wees eerlijk, dat is waar we als schaatsers altijd naar streven. Altijd maar bezig om beter te worden en snellere tijden te realiseren. De beker is bij de senioren ingesteld in het seizoen 1968/1969 en bij de junioren in 1984/1985. In bijgaand document kunt u de namen lezen van de winnaars van deze wisselbeker. Een historisch overzicht waar u misschien nog wat namen van oude vedettes tegenkomt.
Progressiebeker STB historie

Bij de junioren zal de naam van Jasper Tinga (links op de foto) in de beker worden gegraveerd als winnaar van het seizoen 2019/2020. Hij verbeterde zijn puntentotaal op drie afstanden (500, 1.000 en 1.500 meter) met maar liefst 6,033 punten. Een prestatie van formaat Jasper.
Eerstejaars senior (en hij is nog zo lekker jong) Stefan bij de Weg (rechts op de foto) reed afgelopen seizoen ook diverse PR’s naar de geschiedenisboeken en behaalde daarmee een winst van 3,455 punten op vier afstanden. Super gedaan Stefan. Beide jongens/mannen, van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

 

De prijsuitreiking had door de coronaperikelen nog niet plaatsgevonden dus trok onze voorzitter Jan Rijpkema (zie foto) tussen Sinterklaas en de Kerst door Bolsward om dit mooie ‘kado’ thuis aan beide winnaars te overhandigen. Ik neem aan dat de bekers inmiddels op de schoorsteenmantel staan.

Overigens, Jan Rijpkema weet wat het is om een dergelijke beker te winnen want in het seizoen 2013/2014 legde hijzelf ook al eens beslag op deze unieke beker.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk