Geen categorie

STB’ers schaatsen alvast 11stedentocht

Wij als (club)schaatsers (van STB), voelen ons als het uitverkoren volk omdat we door de Baancommissie van de 11stedenhal in de gelegenheid zijn gesteld om van het ijs gebruik te mogen maken. Wat een weelde dat dit mogelijk is in deze coronatijd waarin we met de nodige beperkingen te maken hebben. Ja en daar sta je dan elke week op het ijs, zonder trainer dus we moeten ons zelf een beetje zien te redden. We zijn slechts trimmers maar we hebben natuurlijk ook onze uitdagingen en dromen. We proberen het op onze manier in te vullen en om de beurt een training te bedenken. Deze keer wordt de training verzorgd door Cor de Jong. Hier volgt het verslag van een bijzondere avond.

 

Ter introductie; Cor de Jong is een betûft elfstedentochtschaatser (drie kruisjes maar voor zijn leeftijd zijn iets meer kruisjes nodig) die deze week was getriggerd door de mededeling van Wiebe Wieling dat de Elfstedentocht deze winter niet plaats gaat vinden. Hoewel begrijpelijk toch een desillusie voor de echte liefhebber. Daarom had Cor een training gepland in de sfeer van de Elfstedentocht. We kregen vooraf een kaartje van de Friese elfsteden met de route. Op de achterzijde stonden de trainingsopdrachten. We starten uiteraard in Leeuwarden en moeten over de Zwette richting Sneek, dus eerst drie rondjes inrijden. Vervolgens naar IJlst en dat is maar een kort stukje, dus 3 x 300 meter. En zo vervolgen we de route en mogen we bij Balk van de Luts genieten en heel rustig vier rondjes op techniek schaatsen. Van Workum naar Bolsward moeten we dieper zitten. We horen het kraken maar dat is niet het ijs ….. We zijn nu halverwege volgens Cor. Door materiaalpech komt een van ons wat op achterstand. Dan horen we in Franeker dat we de sterke oostenwind tegen hebben en dat we dus de hel van het noorden ingaan. Tien rondjes maar liefst en we mogen niet ‘opleggen’ want we moeten 1,5 meter afstand houden. In Bartlehiem komt onze man met materiaalpech weer aansluiten, neemt de kop en rijdt in verwarring meer dan de geplande 10 rondjes. Dus we rijden Dokkum zelfs voorbij!! Onze voorzitter, Jan Rijpkema, is er ook bij om, zoals het een goed bestuurder betaamt, de regels in de gaten te houden en COR-onaproof te blijven schaatsen. Hij neemt de kop richting de Bonkefeart met het windje lekker in de rug (rustig uitrijden). Na een uur hebben we allemaal de tocht folbrocht en ontvangen we een heuse oorkonde en een kop ‘warme chocolademelk’ oftewel een mars. We zijn (met een beetje fantasie) even in hogere sferen. Bedankt Cor.

 

En zo zullen veel meer schaatsers elk op hun eigen wijze ook genieten van dat ene bijzondere trainingsuurtje.

 

 

 

V.l.n.r; Wim bij de Weg, Hans Jansma, Jan Rijpkema, Bauke Weerstra, Cor de Jong.

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk