Uitslagen

Elvira bij de Weg grossiert in bekers bij FryslanCup

We hebben dit jaar al heel wat STB’ers met bekers op de foto gezien maar B-juniore Elvira bij de Weg (zie foto bij de titel van dit verslag) spant de kroon doordat ze maar liefst drie bekers mee naar huis mocht nemen tijdens de finale van de FryslanCup wedstrijden afgelopen maandag op Thialf. De FryslanCup is een nieuw fenomeen in de Friese schaatswereld waarbij er tijdens diverse wedstrijden punten zijn te verdienen met de klasseringen aan de hand waarvan een klassement per afstand en per categorie wordt opgemaakt. Op de finaledag, waar extra punten kunnen worden verdiend, worden alleen de allerbesten uitgenodigd die om de overwinning en natuurlijk om de felbegeerde bekers strijden. Elvira bij de Weg wist op de onderdelen supersprint (2 x 100 en 2x 300 meter), de 500 en de 1.000 meter de hoofdprijs in de wacht te slepen maar daar moest ze op de finaleavond wel ‘even’ wat voor doen; namelijk zes afstanden schaatsen. Ik neem aan dat ze vanochtend met hele vermoeide benen zal zijn opgestaan maar ook met een trots gevoel dat het zo succesvol was. Klasse gedaan Elvira!! Je hebt mooi reclame voor onze club gemaakt met dit resultaat.

 

 

Maar er waren meer STB successen. Jacob Gerbrandij (zie foto), B-junior, bijvoorbeeld die een hele sterke 3.000 meter schaatste in een nieuwe toptijd van 4.52,43 waarbij hij veel sneller was dan ooit. Zijn oude PR was namelijk 5.01,39. Wat een progressie. Maar naast de prachtige tijd leverde het Jacob ook nog de hoofdprijs op terwijl zijn tegenstanders hem op de hielen zaten. Dus ook een eerste prijs met bijbehorende beker voor Jacob die vast een mooi plekje krijgt in de waarschijnlijk goedgevulde prijzenkast bij de Gerbrandij’s in Nijland.  Proficiat Jacob.

 

En wat te denken van Jasper Tinga. Jasper heeft dit seizoen al veel gewonnen (ook qua tijden) en hij voegde daar nog maar even een titel op de 1.500 meter aan toe. Het kan niet op. Hij dus ook hij winnaar van een FryslanCup beker en dat deed hij met overmacht. Nynke Tinga belandde net niet op het podium op de 1.000 meter maar een 5e plek als eerstejaars C-junior is ook zeer verdienstelijk.

 

Sanne-Marije Tiesma zal ook met een ‘yes’ gevoel van het ijs zijn gestapt na haar 500 meter. Ze zat al dicht tegen de 50 seconden grens aan met een tijd van 50,27 maar nu dook ze voor het eerst onder die magische grens door een prachtige 49,90. De avond was voor Sanne-Marije helemaal geslaagd omdat ze op de 300 meter ook nog eens een PR reed van 31,46 (was 32,15). Ze kan de schaatsen tijdelijk even aan de wilgen hangen en op een heel goed seizoen terugzien.

 

 

 

Sicco Jellema:
De meeste STB’ers zullen Sicco Jellema wel kennen. Hij is trainer en veelvuldig op de Atje Keulen-Deelstra baan te vinden. Veelvuldig is misschien niet helemaal het juiste woord wetende dat hij dit jaar weer bovenaan staat in het klassement van personen die de meeste rondjes op die ijsbaan heeft geschaatst. Welgeteld 13.256 rondjes heeft hij er dit seizoen op zitten!! Een dikke 5.000 kilometer oftewel meer dan 20 Elfstedentochten. Je zou er tureluurs van worden. Een hele prestatie waar helaas geen beker voor wordt uitgereikt. Maar Sicco schaatst niet alleen voor hemzelf. Naast de trainingen die hij geeft is deze kanjer betrokken bij de organisatie van diverse evenementen in de 11Stedenhal zoals de KPN-marathon en de Zilveren Bal. Hij verdient hier wel even een schouderklopje voor (tenminste als dat momenteel is toegestaan in verband met het Coronavirus).

 

 

Uitslagen FryslanCup Thialf maandag 9 maart 2020:

Categorie 100 m 300 m 500 m 1000 m 1500m 3000 m
Sanne-Marije Tiesma DPA 31,46 PR 49,90 PR
Elvira bij de Weg DB1 12,28 29,73 45,67 1.34,89
12,53 29,35
Jasper Tinga HB1 42,87 2.05,75
Nynke Tinga DC1 48,43 1.41,02
Jacob Gerbrandij HB1 4.52,43 PR

Dit vind je misschien ook leuk