Marathon Uitslagen

STB hoog in medailleklassement door prestaties Jacob Heslinga, Klaas van der Valk en Nikki Wetting

Op de Olympische spelen en ook op de WK-Afstanden worden medailleklassementen bijgehouden van de deelnemende landen. Het is altijd verheugend om Nederland daar hoog in de ranglijst te zien staan. Als er een medailleklassement voor Nederlandse schaatsverenigingen zou worden bijgehouden over het seizoen 2019/2020 zou STB daarin mijns inziens geen gek figuur slaan. Er is bijna ruimte tekort op de site om uitgebreid verslag te doen van alle successen van onze leden. Hier volgt een overzicht.

 

Afgelopen maandag waren er op Thialf de afsluitende baanmarathonwedstrijden. De klassementen werden na zes wedstrijden opgemaakt en daarbij beklommen twee STB’ers het hoogste treetje. Ten eerste was het Klaas van der Valk die de laatste wedstrijd bij de C-2 won en tevens overtuigend winnaar werd van het algemeen klassement. Zijn voorsprong op de nummer twee was behoorlijk dus hij was dit seizoen duidelijk de sterkste. Gefeliciteerd Klaas met deze prachtige prestatie.
Dan de categorie C3/M3/D3 waar Nikki Wetting afgelopen maandag als 10e eindigde tijdens de massaspurt. Ze was daarmee de 3e dame van het peloton. Maar belangrijker was dat Nikki daarmee de overwinning veilig stelde in het algemeen klassement. Het was een zeer verdiende overwinning voor Nikki want ze hield de rest op ruime afstand. Haar zus Lisa Wetting beleefde ook een uitstekend seizoen want zij werd 4e in de algemene eindrangschikking. De vlag in huize Wetting mag dus in de top. Klasse dames!!!
In de categorie C-1, dus de kanjers zullen we maar zeggen, was Sjoerd Eisma weggevlucht uit het peloton en zat hij in de kopgroep van vier man. De krachten waren een beetje op bij de sprint maar een 4e plek is natuurlijk uitstekend te noemen. In het algemeen klassement werd Sjoerd 7e, vlak voor Sybrand van der Wey die 8e werd.

 

Rust voor Aggie Walsma:
Aggie Walsma schaatste afgelopen zaterdag in Tilburg de 13e KPN-marathon van dit seizoen. Ze had na de vele inspanningen op de Weissensee een week verplichte rust moeten nemen omdat haar enkel overbelast bleek. Ze zat zich te verbijten en wij (schaatsers) herkennen dat wel. We menen dat we altijd even op het ijs moeten staan om te voelen hoe de vorm is maar een weekje rust doet soms wonderen. Aggie voelde zich na de verplichte rust goed en dat bleek wel tijdens de wedstrijd. Ze kwam in de slotfase in een kopgroep van 11 terecht en dacht kansen te hebben. Helaas was er een misverstand over het aantal rondjes waardoor ze haar kruit min of meer had verschoten. Maar dan alsnog naar een vierde plek sprinten getuigt van een hele goede vorm. Nu op naar Zweden voor de wedstrijden op natuurijs.

 

NK-Masters langebaan:

En dan was er nog een daverende verrassing tijdens de NK-masters in Utrecht. Daar presteerde Jacob Heslinga boven verwachting (hij had het tenminste zelf niet verwacht) door kampioen te worden in de categorie H65. Met maar liefst drie overwinningen op de eerste drie afstanden (en dus evenzovele titels ‘Nederlands Kampioen’) en een 2e plek op de 3.000 meter had Jacob een voorsprong van bijna acht punten op de nummer twee van het klassement. Nou dan ben je echt de beste van Nederland!! Grote klasse van Jacob die zich bijna elk jaar nog lijkt te verbeteren. Waar haalt hij het vandaan.
In de categorie H45 begon Klaas Poepjes met een SB (seasons best) op de 500 meter (43,55) en dat was slechts weinigen gegund. Op de 3.000 meter herhaalde Klaas deze stunt bijna en zat hij opnieuw tegen zijn SB aan. Klaas wist afgelopen weekend dus op het juiste moment te pieken en werd uiteindelijk beloond  met een keurige 7e plek in het eindklassement.

 

Op de foto staat Jacob links onderaan met medaille en bloemen natuurlijk.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk