Marathon

Aggie Walsma; een echte buffelaar

Menig STB’er heeft inmiddels het fenomeen Buffelavond ontdekt. In de 11-stedenhal wordt eens per drie of vier weken zo’n evenement georganiseerd waarbij je verdeeld in drie groepen een flink aantal rondjes schaatst. Met behulp van voorrijders wordt een bepaald tempo geschaatst en dat moet je dan proberen te volgen. Het is dus een soort toertocht maar wel met een bepaalde snelheid. Iedereen is op zo’n avond, op zijn eigen niveau, aan het ‘buffelen’. Maar let op; elke keer wordt het aantal rondjes groter dus de grenzen worden steeds iets verlegd. Aan het eind van het seizoen zitten alle groepen op minimaal 100 rondjes. Dat is dus buffelen in het kwadraat. Wij, als deelnemers, beleven er in ieder geval met z’n allen veel plezier aan. Een echte aanrader.

 

Niet helemaal vergelijkbaar met de buffelavonden, maar toch zitten er wat overeenkomsten in, is deTrachitol Trophy. Dat is een vierdaagse voor de beste marathonschaatsers van Nederland met de aantekening dat elke keer/dag het aantal rondes toeneemt. Dat is dus vier dagen achter elkaar ‘buffelen’. Ja en in dat geweld komt ons STB-lid Aggie Walsma altijd boven drijven. Zij heeft zoveel inhoud waardoor ze met de dag betere uitslagen rijdt. Begonnen ze donderdag met 60 rondjes, zondag tijdens de finale in Groningen, kregen de dames 100 rondjes voor de kiezen. Live op tv was te zien dat Aggie veelal voorin het peloton zat en uiteindelijk naar een prachtige 6e plek sprintte. Daarmee eindigde ze in het algemeen klassement ook op diezelfde 6e plek. Een prestatie van formaat!!!

 

Maar er waren meer STB’ers die goed scoorden. Tijdens de Regiomarathon in Leeuwarden (zondag) presteerde Jelle Rijpma uitstekend door, na 45 snelle rondjes, in de categorie NO-3 als tweede over de finish te glijden. Al twee keer was hij als vierde geëindigd en nu dus een verdiende podiumplek voor onze sponsor. Omdat de klassementsleider deze keer geen punten pakte nam Jelle de eerste plek in het algemeen klassement over. Daar zou ik maar een fotootje van maken Jelle. Heel knap!! In de NO-2 nog een eervolle plek voor Klaas van der Valk (10e).

 

Dit weekend kwam er maar één STB’er in actie op de langebaan. Maandagavond in Heerenveen schaatste Sanne-Marije Tiesma (A-pupil) voor het eerst een 1.000 meter en kwam tot een mooie 1.46,17. Een prachtig begin Sanne-Marije. Op de 300 meter kwam ze tot 33,42.

Dit vind je misschien ook leuk