Marathon Uitslagen

Aggie Walsma blijft op de been bij chaotische marathon

Het was afgelopen zaterdag bij de 2e KPN-marathoncup in Den Haag een bewogen dag voor de dames van team PTH/BDM waar ook ons STB-lid Aggie Walsma (zie foto bij titel van dit artikel) deel van uitmaakt. Haar teamgenoot Berber Vonk gaat onderuit en loopt een diepe snijwond op in haar rechterbovenarm wat later gehecht moet worden. De wedstrijd wordt tijdelijk stilgelegd en later weer hervat. Vraag is hoe je dan als deelnemer/ploeggenoot vervolgens met zo’n ingrijpende gebeurtenis omgaat. Aggie heeft op de site van haar schaatsteam een prachtig verslag geplaatst, geschreven vanuit haar perspectief als deelnemer van de wedstrijd.  Het geeft ons even een inkijkje hoe zij het tijdens de wedstrijd beleeft. Een deel van dit verslag wordt hierbij weergegeven:

‘Om 19.15 uur gingen Berber en ik samen met zo’n 70 andere dames van start. Vorige week was het voor iedereen wennen en zoeken, dus waren we benieuwd hoe de tweede wedstrijd zou verlopen. Na 9 ronden gaat het mis. Op de livestreambeelden zie ik dat er een dame vanuit de binnenkant valt en daardoor een aantal dames mee onderuit neemt. Zo ook Berber. De wedstrijd wordt stil gelegd omdat Berber (en een andere dame) blijven liggen. Berber blijkt een diepe snijwond opgelopen te hebben in haar bovenarm. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis, waar de wond wordt gehecht.
De wedstrijd gaat daarna verder. Zelf merk ik dat ik eigenlijk niet meer buitenom durf te schaatsen omdat ik bang ben voor een herhaling. Toch doe ik het wel een paar keer, maar houd mijn hart vast en hoop dat de dames blijven staan.
Er zijn een aantal uitlooppogingen waar ik niet bij zit. De focus is toch wat weg. Richting de finale komt ik toch wel mooi voorin te zitten en sprint ik, in een chaotische finale, naar plek 6.’

 

Ondanks alles er toch nog een mooie zesde plaats uit sleuren getuigt van een goede instelling van Aggie waarbij de jarenlange ervaring haar natuurlijk letterlijk en figuurlijk op de been houdt. Inmiddels staat Aggie weer in de top-10 van het algemeen klassement. Ondanks alles toch mooi.

 

 

Langebaan schaatsen:
Er kwamen deze week weinig STB-ers in de baan maar er waren wel mooie resultaten. Bij de Atje Keulen-Deelstra Trophy in Inzell (Duitsland) kwam Stefan bij de Weg goed voor de dag door op de 500 meter een nieuw PR te schaatsen van 40,17. Vorig jaar reikte hij tot 40,30 dus de grens van 40 seconden komt nu echt in zicht. Marieke Gerbrandy schaatste ook in Inzell en aan haar tijden kun je zien dat ze progressie maakt want ze zat redelijk dicht tegen haar PR’s aan.

 

Bij de baanwedstrijd in Thialf van maandagavond greep Sanne-Marije Tiesma haar kans om een nieuw PR op de niet zo vaak op de wedstrijdagenda voorkomende 700 meter te schaatsen. In januari 2019 had ze 1.22,44 geschaatst maar ze is zo veel vooruitgegaan zodat haar nieuwe tijd van 1.12,86 er bijna niet mee te vergelijken is. Twaalf seconden sneller!! Klasse gedaan. Bij Jasper Tinga (zie foto) ging zijn nog maar twee weken oude PR op de 3 kilometer van 4.33,62 alweer uit de boeken. Nu weer 5 seconden eraf in 4.28,15. Een prachtig resultaat.

 

 

Categorie 300 m 500 m 700 m 1000 m 3000 m
Heerenveen 28 oktober 2019
Sanne-Marije Tiesma DPA 34,25 1.12,86 PR
Jasper Tinga HB1 4.28,15 PR
Inzell 23 oktober2019
Stefan bij de Weg HA1 40,17 PR 1.19,98
Marieke Gerbrandy DA1 44,26 1.27,69

Dit vind je misschien ook leuk