Algemeen

Sicco Jellema; teller naar 10.000 rondjes

Afgelopen zondag passeerde Sicco Jellema (zie foto) dit seizoen op de Atje Keulen-Deelstrabaan in de Elfstedenhal voor de 10.000ste keer de finishlijn. Wat een mooie prestatie van deze schaatstrainer van STB. Nadat de dweilmachine zijn werk had gedaan mocht Sicco even een ererondje rijden (die uiteraard ook weer meetelt). Sicco is wekelijks diverse keren op de ijsbaan te vinden om schaatsers technische en conditionele ondersteuning te geven en doet dat met veel enthousiasme en uitgekiende trainingsschema’s. Het hele seizoen was hij al fanatiek bezig om te proberen de nummer 1 van de Elfstedenhal te worden (en te blijven) voor wat betreft het aantal rondjes. Na een training ging onze pensionado vaak voor zichzelf nog even schaatsen om weer wat extra rondjes te pakken. Op de tweede plaats van dit klassement staat een tegenstander die op ongeveer 8.000 rondjes staat. Sicco houdt hem nauwlettend in de gaten en ging voor de zekerheid nog even 25 rondjes door. Super Sicco. STB staat ook hier weer op de kaart.

Dit vind je misschien ook leuk