Uitslagen

Sanne van der Schaar en Aggie Walsma net buiten podium

Sanne van der Schaar (zie foto) presteerde afgelopen weekend op Thialf bijzonder goed tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. Gesteund door prachtig ijs en een lagedrukgebied kwamen velen tot een verbetering van hun toptijden. Ook Sanne deed hier aan mee. Zaterdag werd Sanne 11e op de 500 meter in een tijd van 39,26 (dat was al goed te noemen) maar op de 1.000 meter ging het helemaal los en verbeterde ze haar op de snelle baan van Calgary (Canada) geschaatste PR van 1.16,37 naar 1.16,12. En wat nog mooier was, ze werd hiermee 4e (van Nederland!!). Net naast het podium. Zondag ging het zelfs nog beter. Op de 500 meter reed ze een formidabele 2e bocht en noteerde een fraaie 38,65 (was 38,90, gereden in Salt Lake City (USA)) en werd daarmee 5e. Op de 1.000 reed ze haar één dag oude PR al weer uit de boeken en kwam voor het eerst onder de 1.16. De 1.15,97 was goed voor een 6e plek en totaal eindigde ze ook op een zeer verdienstelijke 6e plek. Ze sluipt steeds dichter richting de absolute top en daar kan ze trots op zijn.

 

Aggie Walsma verblijft dezer dagen in Techendorf waar marathonwedstrijden op de Weissensee worden verreden. Afgelopen zaterdag was het Open Nederlandse Kampioenschap waar Aggie voorin zat bij de massaspurt. Aggie is altijd sterk op natuurijs en dat bewees ze opnieuw want ze bereikte een hele knappe 4e plaats. Net als Sanne dus ook net naast het podium maar Aggie heeft deze week al weer een kans want dan wordt er opnieuw een marathon gereden. We zullen voor je duimen Aggie. Veel succes.

Dit vind je misschien ook leuk