Marathon

Top-10 plek Anke Fekken bij baanmarathon

De 17 jarige Anke Fekken (zie foto bij aanhef van dit artikel) heeft uitstekend gepresteerd tijdens de baanmarathonwedstrijd van maandag 12 november op Thialf door naar de 8e plaats te sprinten in een compleet peloton. En dat is heel knap want het veld bestond uit maar liefst 45 deelnemers/deelneemsters. In de gecombineerde wedstrijd van de HerenC3/Masters3/Dames2 liet ze heel wat sterke mannen achter haar waaronder haar clubgenoten Jimte Postma (27e), Jelle Zijsling (29e) en Hendrik Postma (35e). In deze wedstrijd reed genoemde Hendrik Postma tegen (of samen met) zijn dochter Trudi Postma en dat mag uniek genoemd worden. Zoiets komt maar zelden voor, vader en dochter in dezelfde wedstrijd. De jarige Trudi wist vanwege het hoge tempo (gemiddelde rondetijd was 37,8!!) de 30 rondjes nog niet uit te rijden (en kwam tot een aantal van 22) maar dat komt nog wel. Geen enkel probleem Trudi want dat was afgelopen zaterdag de gouden medaillewinnaar op de 10 km van de Olympische Spelen in 2010 in Vancouver, de Koreaan Seun-Hoon Lee, tijdens de KPN Marathon cup in Thialf, ook overkomen dus dan bevind je je in goed gezelschap.

 

Ook Marieke Gerbrandy en Stefan bij de Weg konden helaas de wedstrijd (nog) niet uitrijden. Ze zoeken beiden, naast het langebaanschaatsen, ook de uitdaging in de marathon en proberen op die manier hun grenzen te verleggen. Dat op zich is al prijzenswaardig. Marieke debuteerde in de hoogste categorie (Dames1) en wist de helft van de wedstrijd al te voltooien. Stefan moest bij de HerenC1/Masters1 na 16 rondjes helaas opgeven door een val. Maar dit zijn leermomenten waar jullie later profijt van zullen hebben. Volhouden dus!!

 

In dezelfde categorie deed Jan Gerbrandij (zie foto) het wel bijzonder goed door als 12e te eindigen. Jan reed zelfs een supersnelle laatste ronde onder de 30 seconden (29.440) en om dat te kunnen moet je van goede huize komen (en dat klopt want deze schaatstelg komt uit een echte schaatsfamilie uit Nijland).
Aggie Walsma reed deze avond ook haar 54 rondjes mee en werd 15e terwijl ze zaterdag bij de KPN Marathon cup in Heerenveen ook al 80 snelle rondjes had gereden en daar verdienstelijk 6e werd. Een druk weekend voor Aggie dus. Sybrand van der Wey werd 26e.

 

Bij de HerenC2/Masters2 zaten drie STB’ers elkaar blijkbaar in de gaten te houden want Daniël Sieperda, Harmen Bosch en Jelle Rijpma gingen in een treintje over de finish (respectievelijk als 14e, 15e en 16e). Er was een groep van 8 vluchters die om de ereprijzen sprintte en onze jongens zaten keurig vooraan in het peloton. De snelheid waarmee het peloton over de baan joeg bedroeg gemiddeld 40,5 kilometer per uur. Ga er maar aan staan. Johnny Brouwer behaalde de 32e plek.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk