Uitslagen

Tussenstand winterkampioenschappen

Jack Orie werd dit jaar verkozen tot sportcoach van het jaar 2017. De resultaten van zijn schaats(t)ers van het afgelopen jaar werden op tv kort op een rijtje gezet en daaruit bleek hoe succesvol het was verlopen. In zijn speech bedankte hij de vele schaatstrainers in Nederland die bij een club of bij een selectie werken en die aan de basis staan van de resultaten van de schaats(t)ers die uiteindelijk bij de commerciële ploegen terechtkomen. Wat geweldig dat hij deze trainers op zo’n moment in zijn succes betrekt. Ook wij mogen ons bij STB gelukkig prijzen met onze trainers die zich met hart en ziel inzetten om (te proberen) iedereen op een hoger nivo te krijgen. Vanaf de jongste groep pupillen tot en met de (vaak wat oudere) groep trimmers zijn er trainers bezig met het uitleggen en bijbrengen van de o zo ingewikkelde schaatstechniek. Hulde aan onze trainers. We eren hen allen met een foto van één van hen (zie foto van Hendrik Postma bij de titel van dit bericht).

 

Hopelijk zijn de trainers tevreden over de tot dit moment geschaatste tijden van dit seizoen die staan vermeld in onderstaand overzicht. Uit dit overzicht blijkt dat nog niet iedereen de vereiste afstanden heeft gereden. Maar er komen nog genoeg kansen begin 2018 om dit recht te zetten.

Stb snelste tijden 2017 2018 december

 

Marathon:
Aggie Walsma (zie foto) kwam afgelopen zaterdag tijdens de landelijke KPN marathoncup in Breda net niet op het podium. Ze behaalde een uitstekende 4e plek in een sterk bezet veld met alle landelijke toppers. In het algemeen klassement kruipt Aggie steeds meer naar boven en bezet nu een hele mooie 4e stek.

Weissensee tijdrit 1000 mtr. Aggie Walsma was het snelst op e 1000 mtr. Onder koude omstandigheden won Walsma van Birgit Witte en Roza Pater. Concurrentie had Aggie Walsma verwacht van Iris vd Stelt en Lisa vd Geest maar die kwamen niet aan de tijd van Aggie Walsma. Foto Aggie Walsma

Dit vind je misschien ook leuk