Schaatstraining

Trainingen komend winterseizoen

Beste schaatsliefhebber,

Het is inmiddels halverwege juni, volop zomer, maar het bestuur is alweer druk bezig met het komende schaatsseizoen.

Afgelopen winter hebben we als club voor het eerst op twee verschillende ijsbanen getraind. Dit is een grote luxe voor de schaatssport in Friesland. Het bestuur heeft afgelopen winter dan ook vele positieve reacties over deze ontwikkeling gehoord vanuit onze club.

Na aanleiding van de laatste Baancommissievergadering, het trainersoverleg en de evaluatie van afgelopen winter heeft het bestuur hieronder de belangrijkste informatie/wijzigingen voor komend seizoen voor jullie op een rijtje gezet:

Elfstedenhal:
Net als afgelopen jaar is er op dinsdagavond weer een seniorentraining in de Elfstedenhal. Daarnaast komt er op de vrijdagavond een seniorentraining bij (zie ‘Training voormalige trimmers’ hieronder)
De trainingen in Leeuwarden beginnen eind september/begin oktober en eindigen in maart. Dit houdt in dat er hier 22 trainingen zijn.

Thialf:
De ijstrainingen in Thialf starten ook dit jaar iets later in verband met de verbouwingswerkzaamheden. Het seizoen begint op 29 oktober en eindigt op 19 maart. Hierdoor zullen er 17 trainingen plaatsvinden in Thialf.
Daarnaast is de seniorentraining op donderdagavond komen te vervallen. In overleg met de trainers en de technische commissie heeft het bestuur besloten deze training te schrappen.
De training op zaterdagochtend blijft wel gehandhaafd.

Voor de pupillen en junioren verandert er niks, zij blijven ook dit seizoen op Thialf trainen.

Training voormalige trimmers:
Omdat de ijsbaan in Assen nu definitief gesloten is, zullen er komende winter enkele Drentse ijsclubs naar Heerenveen komen om te trainen. Dit heeft tot gevolg dat er nog meer rijders op het nu al druk bezochte vrijdagavond uur in Heerenveen zullen schaatsen. Naar aanleiding van deze informatie heeft het bestuur van STB een kleine enquête gehouden onder de huidige rijders. Hieruit is gebleken dat ruim 60% van de rijders het komende seizoen liever in de 11-stedenhal wil trainen. Naar aanleiding van deze uitslag heeft het bestuur besloten de vrijdagavondtraining te verplaatsen van Thialf naar Leeuwarden. Het tijdstip is nagenoeg hetzelfde, tussen 18.55 en 19.55 u.

Toegangspasjes:
Voor beide ijsbanen komen er dit jaar ook elektronische toegangspasjes. Hiervoor is geen pasfoto meer nodig. Vorig jaar heeft de club de borg voor deze trainingskaarten betaald. Komend seizoen zal ieder lid naast de zegelprijs ook een borg van €5,- voor de trainingskaarten moeten betalen. Wanneer je zowel in Heerenveen als Leeuwarden gaat trainen, zal je ook twee toegangspassen aan moeten schaffen.

Gewestelijke bijdrage:
Naast de contributie, de trainingskosten, de zegel(s) en borg voor de toegangspassen zal iedere zegelhouder dit jaar ook een gewestelijke bijdrage moeten betalen. Voorheen zat deze bijdrage in de licentiegelden. Maar omdat een licentie vanaf vorig jaar niet meer verplicht is en de kosten voor de licentie enorm zijn gedaald, wordt de gewestelijke bijdrage nu rechtstreeks verrekend met iedere zegelhouder. Dit houdt in dat iedereen die één of meerdere ijstrainingen volgt, éénmalig € 10,- zal moeten afdragen aan het Gewest Fryslân. Dit is ongeacht het aantal en de trainingslocatie (Leeuwarden of Heerenveen).

Wij wensen iedereen nog een sportieve zomer toe en zien jullie graag komend winterseizoen op één van de ijstrainingen.

Sportieve groet,

Bestuur STB

Dit vind je misschien ook leuk