Marathon

Gouddelvers STB bij baanmarathon

Afgelopen weekend was er bij de EK-afstanden in Thialf een zware strijd tussen Nederland en Rusland om de gouden medailles. Grote vraag was wie de meeste gouden exemplaren zou winnen. Eigenlijk een luxe-probleem natuurlijk. Mocht men dezelfde vergelijking willen maken voor clubs die vertegenwoordigd waren bij de baanmarathonwedstrijden van maandag 13 januari op Thialf, dan zou STB hoogstwaarschijnlijk met de eer gaan strijken. In de categorie C2/M2/B-junioren was het één en al STB wat de klok sloeg. Soms moeten de uitslaglijsten een beetje ontrafeld worden want het is een gecombineerde wedstrijd van meerdere, in dit geval, drie categorieën. Uitgaande van de totaaluitslag leek een 4e plek voor Harmen Bosch een keurige prestatie maar uit nadere bestudering bleek dat hij wel even de nummer 1 was geworden bij de C-2. Proficiat Harmen met deze gouden plek. In het algemeen klassement staat Harmen nu zelfs ook op 1. Als 2e van het hele veld kwam Klaas van der Valk over de finish maar daarmee was hij de snelste in de categorie M(asters)-2. En of dat dan nog niet genoeg was, ook Klaas leidt in het algemeen klassement. Het derde goud, maar dan eigenlijk dubbel goud, was voor onze B-junior Jasper Tinga die als eerste in de massasprint over de streep ging en daarmee vanzelfsprekend dus ook de eerste B-junior was. Het is razend knap om je als junior zo staande te kunnen houden tussen de gelouterde en geroutineerde schaatsers en er zelfs met de prijs vandoor gaat. En passant wist Tiedo Tinga eerste te worden in de premiesprint. Ook mooi meegenomen. Dus een topdag voor STB in deze categorie. Echt klasse mannen!!

 

In de andere categorieën nog de volgende STB plaatsen:
C-1: Sjoerd Eisma (9e), Sybrand van der Wey (11e + 1e in de premiesprint) en Stefan bij de Weg (13e).
C-3/D-3: Jimte Postma (12e), Harm Jan Sijbrandij (13e), Christian Sieperda (16e), Nikki Wetting (17e), Lisa Wetting (24e).
Jun-C: Nynke Tinga (9e).

 

Regiomarathon:
Een dag eerder verscheen onze Jelle Rijpma in de Deventer schaatsarena aan de start bij de Regiomarathon. De leider van het klassement in de NO-3 wist zijn koppositie te behouden maar de nummer twee van het klassement kwam wel iets dichterbij. Ook de nummer drie van het klassement hoeven we nog niet af te schrijven. Jelle werd keurig 3e en pakte ook nog 3 punten in de tussensprints. Als Jelle in de resterende drie wedstrijden in ‘het wiel’ van zijn belagers kan blijven dan maakt hij een goede kans maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

 

Aggie Walsma:
Aggie Walsma blijft het goed doen. Eerst werd ze vorige week donderdag tijdens de Flevobokaal op Flevonice (dus buiten) heel knap 9e en zaterdag waren de benen goed hersteld en wist ze in Groningen bij de KPN MarathonCup de 10e plek voor zich op te eisen. Ze zit altijd maar weer voorin en kan zich met de toppers meten. Daar hebben we diep respect voor.

Dit vind je misschien ook leuk