Marathon

Gouden medailles Nikki Wetting en Stefan bij de Weg

 

Op foto vlnr:

Stefan bij de Weg
Nikki Wetting
Jimte Postma

 

 

 

 

 

 

Bij het Iepen Frysk Kampioenskip Marathon op donderdag 2 januari 2020 in de 11Stedenhal in Leeuwarden was er succes (lees; podiumplaatsen) voor drie STB’ers. Het begon bij de C-3 (dames) waar onze Nikki Wetting iedereen het nakijken gaf en er met de Fryske titel vandoor ging. Zij scoort dit seizoen hoog bij de marathonwedstrijden en wist het ook deze keer weer waar te maken. De gouden medaille zal een mooi plekje krijgen in de prijzenkast van het nu nog 15 jarig talent (heel, heel binnenkort wordt ze 16). Anke Fekken (4e) en zus Lisa Wetting (5e) grepen net naast de podiumplekken maar zaten ook mooi voorin.

Bij de heren C-3 wist de sterke Jimte Postma na 40 snelle rondjes de tweede plek te bemachtigen en daar mag hij best trots op zijn. Want zilver in zo’n sterk veld is een hele knappe prestatie. Jacob Gerbrandij zat er ook mooi bij en werd 12e.

 

Bij de heren C-2 opnieuw een STB’er die het hoogste treetje mocht betreden. Stefan bij de Weg gaf het laatste rondje flink gas en daar was de rest van het peloton niet tegen bestand. Hij mag zich nu een jaar lang Frysk kampioen noemen en dat is een hele eer. Klaas van der Valk peurde er ook een keurig resultaat uit en werd eervol 7e. De familie Tinga ging bijna letterlijk hand in hand over de finish. Zoon Jasper Tinga behaalde nog net een plekje in de top 10 (10e) terwijl vader Tiedo Tinga er net buiten viel (11e).

 

Al met al hele mooie prestaties van onze STB’ers in deze marathonwedstrijden. Opgemerkt wordt dat ik nog niet over de volledige uitslag beschik. Zodra deze bekend is zal ik dit stukje aanvullen zodat niemand vergeten wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk