Marathon

Marathonzege Nikki Wetting

Maandag 21 oktober 2019 werd op Thialf de eerste Baanmarathon verreden en was er succes voor ons STB-lid Nikki Wetting (zie foto bij de titel van dit artikel). Ze werd eerste bij de Dames-3 voor haar zus Lisa. Een mooi familiefeestje dus in huize Wetting. Bij deze Baanmarathon worden categorieën vaak samengevoegd zodat onze dames in een sterk peloton reden met de C-3rijders en de Masters-3. Je zou misschien verwachten dat de dames daarin een beetje onder zouden ‘sneeuwen’ (om alvast een beetje in winterstemming te geraken), maar dat gold met name niet voor de 15jarige Nikki. In de massasprint (na 30 rondjes) reikte zij verrassenderwijs, na een super slotronde van 31,283, naar een 3e plaats in een veld van 35 rijders. Echt heel knap.

Pieter Lieuwe van der Valk, die eerst nog 4e werd in de tussentijdse premiesprint, en Christian Sieperda behaalden in hun categorie respectievelijk een 9e en 11e plek. Ook heel mooi. Frederik Nauta schaatste in de C-1 na 60 loodzware rondjes, waarbij één schaatser alleen over de finish kwam, naar een 9e plek.

 

In de C2/M2 scoorde Harmen Bosch hoog met een 2e plek in de C-2. Echt goed gedaan Harmen! In de massaspurt na 50 rondjes perste hij er nog een heel mooi rondje uit van 30,163 en kwam daarmee als 3e over de finish. Daniël Sieperda bleef ook keurig binnen de top 10 door als 9e bij de C-2 te eindigen. Klaas van de Valk werd 12e in de overall en daarmee 8e in bij de Masters-2.

 

Bij de landelijke KPN marathon op de Jaap Edenbaan in Amsterdam bleek dat sprintster Sanne van der Schaar ook goed uit de voeten kan op de marathon. Bij de dames-B pakte ze een keurige 7e plek. Aggie Walsma (team PTH/BDM) wist in een heel sterk veld bij de Dames-A de 19e plek te veroveren.

Dit vind je misschien ook leuk