Uitslagen

WR-Kjeld Nuis; PR-Iichi Marumo

Terwijl schaatsminnend Nederland zich voor de tv vermaakte met de Wereldrecords van Kjeld Nuis op de 1.000 en 1.500 meter in Salt Lake City reed Iichi Marumo uit Japan dat zelfde weekend in Leeuwarden een PR op de 500 meter. Kjeld Nuis zal bij iedereen bekend zijn maar bij het horen van de naam Iichi Marumo zal bij niemand een belletje gaan rinkelen. Hij deed mee met de 11th Masters International Sprint Games 2019 welke afgelopen weekend werden gehouden in de 11-Stedenhal in Leeuwarden en schaatste op de 500 meter, in de categorie 90+!!, naar een nieuw PR van 1.34,47. Beiden mannen waren ver van huis en hadden een enorme afstand afgelegd om hun prestaties te kunnen leveren. De tijden zijn onvergelijkbaar maar ieder van hen heeft op zijn eigen manier zijn wedstrijd beleefd en er alles aan gedaan om zo hard mogelijk te gaan. En dat is nou zo mooi aan de schaatssport. Het is niet belangrijk hoe goed je bent en op welk niveau je schaatst maar het is belangrijk dat je er plezier in hebt. Dat werd dit weekend maar weer eens duidelijk.

 

De vertegenwoordiger van STB bij deze Sprintgames in Leeuwarden, Jacob Heslinga, beleeft ook altijd heel veel plezier aan de schaatssport. Hij deed zelfs volop mee in de top van het klassement in de categorie 65+. Zaterdag schaatste hij naar een 6e plek op de 500 met een tijd van 44,35 en een 5e plek op de 1.000 meter in 1.27,18. Zondag ging het nog beter. Buiten waaide het hard en wellicht stonden de deuren een beetje op een kier toen Jacob reed want hij vloog werkelijk over het ijs en reed zijn beste tijden van dit seizoen op deze afstanden. De 43,72 op de 500 (5e) was al uitstekend maar op de afsluitende 1.000 meter belandde hij zelfs op het podium met een puike 1.26,59 waarmee hij derde werd. Wat een prachtig slot voor deze onverwoestbare STB’er. Hulde.

Dit vind je misschien ook leuk