Uitslagen

Hogedruk zit schaatsers dwars

Als Piet Paulusma een hogedruk aankondigt tijdens zijn weerpraatje dan veert menigeen op om van het mooie weer te gaan genieten. Schaatsers gruwen van een dergelijke weersverwachting want dat betekent dat de luchtweerstand hoger wordt en dat er geen snelle tijden gereden kunnen worden. De deelnemers aan de Gewestelijke Kampioenschappen voor de pupillen en de B- en C-junioren op maandag 25 februari op Thialf hadden er inderdaad last van. Meestal regent het PR’s tijdens deze wedstrijden maar door het extreem ‘hoge’ hogedrukgebied dat momenteel boven een groot deel van Europa, en dus ook boven Thialf hing, konden toptijden bij lange na niet gehaald worden. En daar is dus niet tegen op te boksen. Er deden zes STB’ers mee die dit seizoen al wel veel PR’s hadden geschaatst. Topscorer is Jasper Tinga die al 14 keer een nieuw PR mocht noteren gevolgd door Elvira bij de Weg en Christian Sieperda die beiden 10 keer juichend over de finish gingen. Nikki Wetting (9), Nynke Tinga (7) en Mirna Feenstra (4) completeren de lijst. Maar niet getreurd, op naar de volgende wedstrijd of op naar het volgende seizoen. Zie hun tijden onderaan bij dit verslag.

 

Succes Aggie Walsma en Nikki Wetting in marathon:
Aggie Walsma had een druk programma want die sloot in Zweden het Grand Prix seizoen af met twee marathonwedstrijden op natuurijs. Tijdens de laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag in Luleà werd de natuurijsspecialist keurig vijfde in een massasprint.  Daarmee behaalde ze in de zes wedstrijden die meetelden voor het Grand Prix klassement een hele mooie vierde plek. Helaas net naast het podium maar je bent (voor ons) een kanjer als je je steeds zo voorin weet te handhaven.

 

Een week eerder werden er in Leeuwarden jeugdmarathons verreden waarbij onze Nikki Wetting (zie foto bij de aanhef van dit artikel) liet zien dat ze Aggie als marathonspecialist zo maar kan opvolgen. Na tien ronden gaf ze de rest van de deelneemsters van de C-categorie het nakijken en ging met de overwinning aan de haal. Ze mocht dus het hoogste treetje van het podium beklimmen en de eerste prijs in ontvangst nemen. Elvira viel letterlijk en figuurlijk net naast een podiumplek en werd vierde. Bij de categorie ‘C-3 en recreanten’ werd Anke Fekken mooi 9e, terwijl Harm-Jan Sijbrandij (11e), Pieter Lieuwe van de Valk (12e) en Auke Walsma (14e) keurig in haar spoor bleven.

 

Uitslagen Heerenveen 25 februari 2019
Categorie 100 m 300 m 500 m 1000 m 1500m
Nynke Tinga DPA 31,75 50,46
Nikki Wetting DC2 48,10 1.36,13
Elvira bij de Weg DC2 DQ DNS
Jasper Tinga HC2 43,51 2.14,77
Christian Sieperda HC2 47,63 2.28,95
Mirna Feenstra DB1 12,93 31,43
12,85 31,48

Dit vind je misschien ook leuk