Marathon

Succes Gerben Gerbrandij bij NK Marathon

Afgelopen zaterdag werd in Dronten het Nederlands Kampioenschap Marathon verreden waar onze STB’er Gerben Gerbrandij (stijlvol links op de foto bij de aanhef van dit artikel) een mooi succesje behaalde. Vanaf de start werd er hard gekoerst en waren er verschillende vluchtpogingen maar het peloton hield de rijen gesloten. Tot het moment dat Gerben Gerbrandij (A-junior) zich er mee bemoeide. Hij zat in een groep met drie man die een mooi gat sloegen en waarbij later nog eens vier man aansloten. De zeven koplopers werkten goed samen en wisten in de wedstrijd, die over 50 ronden ging, een ronde voorsprong te nemen. Uiteindelijk wist Gerben beslag te leggen op een keurige 6e plaats. En daar mag je best trots op zijn want je bent wel ‘eventjes’ nummer 6 van Nederland!!

 

Broer(tje) Jan reed bij de B-junioren mee in een zeer levendige wedstrijd over 35 ronden. Jan reed zelfs even alleen op kop maar er kwam niemand mee en gezien het hoge tempo bleef hij niet weg. Het publiek genoot van de felle strijd bij deze jongens van 16 en 17 jaar die er allemaal in vlogen. In de eindsprint waren er een paar sneller maar Jan werd van de 40 deelnemers toch mooi 17e. Bij de 60+ kwam onze STB’er, Jelle Rijpma uit Greonterp, tot een vergelijkbare prestatie als Jan en ging als 16e over de finish.

 

 

Regiomarathon:
Een dag later waren Jan Gerbrandij en Jelle Rijpma blijkbaar genoeg hersteld om er opnieuw in te knallen. Petje af voor (de instelling van) deze mannen. In Deventer stonden ze die dag namelijk al weer aan de start van de 10e en tevens laatste regiomarathon. Jan behaalde in de C-1 categorie tijdens een massaspurt de 12e plek. Jelle Rijpma, die bij de Masters-2 meedeed, evenaarde Jan zijn prestatie en behaalde eveneens in een massaspurt de 12e plaats.

 

 

KPN-marathon:
Bij de voorlaatste KPN-marathon, die ook in Dronten werd verreden, deed Irene Schouten weer eens mee en dan is het niet moeilijk te voorspellen wie er als winnaar over de finish zal gaan. Zij sprintte overtuigend naar de zege maar weer zat onze eigen Aggie Walsma in de top tien. Overeenkomstig haar plaats in het algemeen klassement (8e) kwam Aggie keurig als 8e over de streep.

Dit vind je misschien ook leuk