Uitslagen

Marieke Gerbrandy komt op stoom

Je kunt de klok er bijna op gelijk zetten; als het seizoen vordert gaat Marieke Gerbrandy (zie foto bij de aanhef van dit artikel) PR’s rijden. Marieke moet blijkbaar veel (wedstrijd)kilometers maken om in vorm te komen en dat tijdstip is nu weer aangebroken. Tijdens de Gewestelijke wedstrijden op maandagavond 4 februari op Thialf, reed ze twee mooie PR’s. Op de 500 meter opende ze goed (12,31) en haalde door tot aan de finish waar een tijd van 43,75 op het grote bord verscheen. Haar oude record stond op 43,88. Op de 1.000 meter ging het helemaal super. De 1.26,93 stond al een jaar en daar maakte ze nu korte metten mee. Haar nieuwe toptijd is nu 1.26,33. Mooie PR’s; het schaatsseizoen kan Marieke (B-junior) niet lang genoeg duren!!

 

 

Gerben Gerbrandij (A-junior-zie foto) ging ook weer als een speer. Op de 5 kilometer had hij een tijd staan van 7.09,74. Dit PR en het clubrecord van Sietse Heslinga van 9 oktober 2004!! van 7.06,88 lonkten. En hij haalde het. Met een prachtig opgebouwde race met eerst wat rondjes in de 32, dan langzaam oplopend naar 33 en tenslotte 34’ers bracht hem tot een schitterende 7.00,78. Inderdaad een fikse verbetering van het clubrecord (CR) en uiteraard een nieuw PR. Gerben heeft nu inmiddels drie clubrecords in zijn bezit en staat daarmee natuurlijk op de wall of fame van STB.

Menno Poelstra reed een zeer acceptabele 3.000 meter in een tijd van 4.58,91. Zijn PR was 4.55,57 dus daar zat hij dicht bij. Maar helaas, hij trad in de voetsporen van Kjeld Nuis door ook een blokje weg te trappen en werd gediskwalificeerd. Zonde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alternatieve Elfstedentocht:
Vorige week donderdag werd op de Weissensee  in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht gehouden waaraan onze STB-vedette Aggie Walsma (team Bewustwinkelen/Teklab) meedeed. Toen ik de tv-beelden zag kreeg ik echt bewondering voor de deelnemers. Door de vele scheuren in het ijs, die vaak ook nog in de lengterichting lopen, kom je bijna niet in je ritme. Ook spelen er allerlei andere zaken een rol. Sommige deelnemers weten vooraf al dat ze maximaal 100 kilometer gaan rijden (opdracht ploegleider) en proberen wat tv-minuten te pakken. Mede hierdoor ontstond er al vrij snel een kopgroep die later werd achterhaald door een tweede kopgroep waarin de grote namen zaten. Aggie dacht dat het nog te vroeg was voor een ontsnapping en liet het lopen. Maar ze bleven weg en 7 dames mochten om de overwinning sprinten. Daarachter zat het peloton waarvan Aggie uiteindelijk 3e werd, totaal dus 10e. Toch weer heel knap van Aggie om in zo’n zware tocht een toptienplaats te veroveren.

 

Regiomarathon:
Afgelopen zondag, 3 februari, bij de voorlaatste regiomarathonwedstrijd van dit seizoen in Heerenveen, was er een knappe 11e plaats voor Jelle Rijpma (van het team Jelles Boubedriuw) bij de M-2 schaatsers. Als je 11e wordt in een peloton van 44 schaatsers, die allemaal voorin willen eindigen dat doe je het goed. Keurig Jelle!!

Bij de C-1 en C-2 een 21e plek voor zowel Jan Gerbrandij als Klaas van der Valk. Sybrand van der Wey werd 25e bij de C-1.

 

 

 

Uitslagen Heerenveen 4 februari 2019
Categorie 300 m 500 m 1000 m 3000 m 5000 m
Nynke Tinga DPA 32,23 50,40
Stefan bij de Weg HB2 41,20 1.19,56
Marieke Gerbrandy DB2 43,75 PR 1.26,33 PR
Menno Poelstra H50 DQ
Jacob Heslinga H65 4.37,01
Gerben Gerbrandij HA2 7.00,78 PR CR

 

Dit vind je misschien ook leuk