Marathon

Sybrand van der Wey en Klaas van der Valk 2e bij baanmarathon

Als in je achternaam ‘van der’ voorkomt kun je als STB’er blijkbaar goed marathonschaatsen. Of het is toeval, maar Sybrand van der Wey (zie foto) en Klaas van der Valk zijn uitstekende schaatsers en presteerden afgelopen maandag heel goed tijdens de baanmarathon in Thialf. Beiden behaalden een 2e plek. In de C1/M1 categorie sprong Sybrand 20 ronden voor het einde uit het peloton weg. Er was één rijder die al een rond voorsprong had gepakt en die het gevaar zag toen Sybrand het peloton tot op 50 meter naderde. Hij ging op kop van het peloton zitten en gaf flink gas zodat Sybrand net niet kon aansluiten. Helaas, maar Sybrand was zeer tevreden en pakte na een prachtige strijd dus wel een zeer verdienstelijke tweede plek. Jan Gerbrandij, die een dag eerder ook al goed presteerde in de Regiomarathon in Groningen en daar 12e werd, zat in het peloton en werd mooi negende. Daarmee was hij tevens 2e bij de B-junioren maar hij behield de eerste plaats in die categorie in het algemeen klassement.

 

In de C2/M2 was er een massasprint na 50 rondjes en daar kwam Klaas van der Valk met een sterke slotronde van 29,795 heel mooi als tweede over de lijn. Hij staat nu 4e in het algemeen klassement met wellicht nog kans op meer. Jelle Rijpma, die een dag eerder ook al meedeed bij de regiomarathon en daar 12e werd, ging nu als 23e over de finish met daarachter op de 36e plaats ons STB-lid Daniël Sieperda.

 

Ook de meiden deze weer uitstekende zaken. In de C3/D2 haalde Marieke Gerbrandy een bronzen plaats (3e dus) en vlak daarachter kwam Anke Fekken als 5e binnen. Lisa Wetting werd 17e en de STB-mannen in dit gezelschap, Harm Jan Sijbrandij, Jimte Postma en Pieter Lieuwe van der Valk werden respectievelijk 9e!!, 17e en 26e. Bij de meisjes-C behaalde Nikki Wetting net geen podiumplek maar werd toch keurig 4e.

Dit vind je misschien ook leuk