Marathon

Marieke Gerbrandy en Klaas van der Valk ‘Frysk kampioen’ marathon

Afgelopen woensdag werd in de Elfstedenhal in Leeuwarden bij de marathon de Iepen Fryske Kampioenskippen georganiseerd. En dat leverde zowaar twee STB-winnaars op. Klaas van der Valk, bij de Masters-2, en Marieke Gerbrandy (zie foto), bij de Dames-2, grepen deze eervolle titel en mogen zich ‘Frysk Kampioen’ noemen. En met een titel met zo’n mooie naam kun je thuis komen. Er waren na afloop wat vraagtekens over de juistheid van de gepubliceerde uitslagenlijsten dus het is moeilijk om hier met zekerheid iets over te vermelden. De verdere uitslag is dus onder voorbehoud en ik beperk me in dit stuk eerst maar tot de top-5 volgens de lijsten of ooggetuige verslagen.

 

Bij de Dames-2 werd Marieke Gerbrandy dus kampioentje maar dat leek er eerst niet op. Bij het uitkomen van de laatste bocht lag ze namelijk nog in derde positie en leek ze kansloos voor de overwinning.  ‘Als ik helemaal buitenom moet schaatsen dan lukt het niet’, dacht zij en daarom besloot ze de kans af te wachten of er binnendoor misschien een gaatje zou vallen. En ja hoor, dat gebeurde en dat gaf haar titel extra glans. Ook knap van de andere twee STB-dames, Anke Fekken en Lisa Wetting, want zij eindigden respectievelijk als 3e en 4e. Bij de Masters-2 gleed Klaas Poepjes, wat schaatst die man toch prachtig, als 5e over de finish. In de C-1 categorie had STB ook enkele troeven in handen voor een eventuele titel maar Gerben Gerbrandij viel helaas en liep daarbij materiaalpech op zodat hij de strijd moest staken. Jammer. Sybrand van der Wey ontsnapte 3 ronden voor het eind uit het peloton en was op weg naar de 7 koplopers maar hij werd op het laatste stuk helaas weer ingehaald door datzelfde peloton en eindigde daardoor op de 17e plaats. Maar wel heel dapper geprobeerd van Sybrand; deze aanvalslust wordt dit seizoen vast nog eens beloond met een ere- of top-10plaats.

 

NB; Met aanvullingen van deelnemers/toeschouwers over de uitslagen kan dit verslag uiteraard nog aangepast worden!! Jullie kunnen dat bij mij melden (ahjansma@gmail.com).

Dit vind je misschien ook leuk