Uitslagen

Lisa Wetting knallend het oudejaar uit

Op het moment dat menig Nederlander bezig was zich voor te bereiden op de viering van oud en nieuw, waren enkele STB’ers nog actief op het ijs. Op de laatste dag van het jaar werd er door de jeugd namelijk nog geschaatst om de Thialf bokaal waar de crème de la crème van Nederland aan mee deed. Ja en daar was onze club natuurlijk ook vertegenwoordigd want ook bij ons schaatsen pareltjes. Er stonden vier STB’ers aan de start en alle vier wisten op de valreep van 2018 op één afstand nog een nieuw PR te behalen en dan kun je van een mooi slot van het jaar spreken. Lisa Wetting (B-junior) schaatste voor het eerst in haar leven op de 1.000 meter onder de 1.30 en finishte op 1.29,10 (was 1.30,08). Op dat moment konden wat Lisa betreft (zie foto bij de aanhef van dit artikel) de kurken van de champagnefles. Dat zal een heerlijk gevoel hebben gegeven. Ook Marieke Gerbrandy (B-junior) doorbrak een barrière, namelijk de grens van 44 seconden op de 500 meter. Ze kwam uit op een hele mooie 43,88 (was 44,02). Dat gaat de goede kant op voor Marieke want zij komt vaak gaandeweg het seizoen steeds beter in vorm. De meiden deden het dus keurig.

 

Ook de jongens presteerden goed. Jasper Tinga (C-junior) wist nipt zijn PR op de 1.000 te verbeteren met 0,14 seconde. Zijn toch al scherpe record van 1.26,66 werd nu 1.26,52. Het viel op dat Jasper in zijn twee volle ronden bijna even snel was (32,7 en 32,9). Dat getuigt van inhoud. De oliebollen zullen Stefan bij de Weg (B-junior) ook uitstekend hebben gesmaakt want hij reed niet alleen voor het eerst onder de 1.20 op de 1.000 meter, wat op zich al een hele goede prestatie is, maar hij schoot door in de 1.18!! Hij ging van 1.20,37 naar 1.18,19 en zo’n verbetering op zo’n niveau is een superprestatie.

 

Een dag eerder had Gerben Gerbrandij in de 11-stedenhal ook nog even uitgehaald. Dat hij, en ook het ijs van de Atje Keulen-Deelstra baan, snel waren was bekend maar nu kwam er wel een heel mooi PR op de 1.000 meter uit de bus rollen. De oude toptijd van 1.21,26 was door Gerben vorig jaar, in 2017 dus (om misverstanden te voorkomen), in Inzell gereden maar daar ging hij nu dik onderdoor. Hij kwam na 1.18,60 over de finishlijn. Dat zal een kick hebben gegeven en is een impuls voor Gerben voor 2019.

Dit vind je misschien ook leuk