Wintercompetitie

Tussenstand wintercompetitie

Het winterseizoen (op kunstijs) is ongeveer halverwege dus het wordt tijd om een eerste tussenstand van de wintercompetitie op te maken. Nog niet iedereen heeft de voor het klassement vereiste afstanden gereden dus daardoor is in veel categorieën nog geen geldig klassement op te maken. Misschien een aandachtspunt wanneer je je inschrijft voor de wedstrijden in 2019 want dan ding je mee naar de felbegeerde bekers die er te winnen zijn. Via onderstaande link is de tussenstand te bekijken.

Tussenstand wintercompetitie 2018 2019

Uitslagen:
Tijdens de KPN marathoncup 8 in Breda is Aggie Walsma afgelopen zaterdag 22 december heel verdienstelijk 8e geworden. Ze blijft daarmee in de top-10 van het algemeen klassement staan want ze staat op een eervolle 8e plek. Aggie zal met een goed gevoel kerst hebben gevierd. Bij de beloften wist Gerben Gerbrandij in een groot en heel sterk veld als 42e de finish te passeren.

Bij de Regiomarathon (op 23 december in de 11-Stedenhal) heeft Sybrand van der Wey (C-1 rijder) blijkbaar een abonnement op de 23e plaats want dat resultaat haalde hij nu al voor de 3e keer. Maar wel weer 8 puntjes voor het algemeen klassement voor Sybrand. Klaas van der Valk (C-2) en Jelle Rijpma (M-2) waren ook eensgezind voor wat betreft hun klassering. Beiden behaalden ze een keurige 13e plek en dat kan oudejaarsavond lichtjes gevierd worden mannen.

 

Vandaag, 27 december 2018, werd in de 11-Stedenhal gestreden om het ‘Iepen Frysk Pupillen Kampioenskip’. Namens STB hadden Nynke Tinga en Sanne-Marije Tiesma de eer daar aan mee te mogen doen. Bij deze wedstrijden schaatsen jongens en meisjes door elkaar. Onze dames wisten zich kranig te weren en lieten menig mannelijk talent achter zich. Nynke werd bij de A-pupillen op de 100 meter 15e en op de 500 meter 16e. Sanne-Marije deed mee bij de B-pupillen en schopte het tot een 21e en 18e plek. Heel keurig meiden, want dan hoor je dus bij de besten van de gehele provincie Friesland en dat is op zich al een prestatie!!

Dit vind je misschien ook leuk