Marathon

Master Klaas van der Valk presteert goed

Afgelopen maandagavond was Thialf het strijdtoneel van de 2e baanmarathon van dit seizoen. In de gecombineerde categorie C2/M2 presteerde de 50 jarige Klaas van der Valk uit Wommels, lid van STB, uitstekend. De 50 rondjes eindigden in een massaspurt waarbij Klaas als 5e over de finish gleed. Hij hoefde slechts één Master voor te laten gaan zodat hij een tweede plaats in deze categorie op zijn palmares kon bijschrijven. Enigszins in zijn schaduw maar ook voortreffelijk was de prestatie van Jelle Rijpma die 9e werd en daarmee de 5e Master was. Harmen Bosch en Daniel Sieperda werden 37e en 39e. In de combinatie C3/M3/D2 was Anke Fekken opnieuw voorin te vinden. De winnaar had een klein gaatje geslagen maar de rest zat dicht bij elkaar. Anke werd 7e en blijft ook in algemeen klassement mooi meedoen getuige haar 6e plek. Ook Jimte Postma kwam net in de top-10 binnen (10e) en dat was ook uitstekend. Lisa Wetting (24e), Marieke Gerbrandy (35e) en Pieter Lieuwe van der Valk (40e) reden keurig hun wedstrijd uit. Bij de meisjes-C behaalde Nikki Wetting een 9e plaats en daarmee waren de eerste 12 punten van het seizoen binnen.
Bij de heren C1/M1 ontstond een levendige wedstrijd waarin veel werd aangevallen. Evenals vorige week wist Jan Gerbrandij (B-junior) samen met andere rijders een rondje voorsprong te pakken. Onder toeziend oog van zijn ouders en gecoacht door Gerrit behaalde Jan een mooie 9e plek. In het afzonderlijk opgemaakte klassement voor B-junioren staat Jan zelfs op de hoogste trede. Een puike prestatie. Sybrand van der Wey werd 25e.

 

Marathon Trachitol Trophy:
Vorige week startte de 4 daagse Trachitol Trophy waarbij STB werd vertegenwoordigd door Aggie Walsma en Gerben Gerbrandij. Afgelopen zondag vond de finale in Groningen plaats. Gerben (zie foto), team Skate Force, acteert bij de Beloften en die naam past uitstekend bij hem. Drie keer eindigde hij rond de 5oe plek en één keer werd hij mooi 35e in een groot peloton. Opmerkelijk was de hoge snelheid op de slotdag in Groningen waar maar liefst 120 !! rondjes werden geschaatst die werden afgeraffeld met een gemiddelde van 32,5 seconde per rondje. Bij de dames was er succes voor Aggie Walsma. Ze werd in algemeen klassement 8e en reed constant goede uitslagen met op de finaledag een eervolle 6e plaats. Uitstekend gedaan Aggie!

Dit vind je misschien ook leuk