Marathon

Knappe start Aggie Walsma bij marathon

Tijdens de eerste wedstrijd van de KPN Marathoncup van afgelopen zaterdag 20 oktober 2018 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam was er meteen al een top tien notering voor onze STB’er Aggie Walsma. In de pelotonsprint deed ze goed mee en kwam als 7e over de finish. Een mooi resultaat van Aggie die deel uitmaakt van de ploeg Bewust winkelen/TEKLAB.

 

Sybrand van der Wey promoveerde vorig seizoen in de regiomarathon van de C-2 naar de C-1, dus dat zal eerst wel flink wennen (en ook afzien) zijn. Het tempo ligt ongetwijfeld hoger in deze categorie maar Sybrand wist zich tijdens de openingswedstrijd in Enschede goed staande te houden en beloonde zich door in het peloton te eindigen. Hij werd 23e. Een keurig debuut Sybrand!
Bij de Masters-2 behaalde Jelle Rijpma ongeveer een vergelijkbare uitslag. Hij werd 25e, slechts 5 seconden achter de winnaar. Het zit dus dicht bij elkaar en dat biedt genoeg perspectief voor de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk