Marathon

Sybrand van der Weij flikt het bij de Regiomarathon

Wat een topseizoen voor Sybrand van der Weij. Tijdens alle wedstrijden probeert hij mee te zitten in ontsnappingen en als dat niet slaagt dan zorgt hij er voor de nodige punten te scoren door zo goed mogelijk te finishen. Hij snoept zo elke wedstrijd heel slim z’n punten mee en op die wijze blijft hij in de top van klassement van de C-2 meedoen. De 10e en laatste Regiomarathon in Groningen eindigde na 45 rondjes in een massasprint en Sybrand werd daarin keurig zesde en daarmee 3e in het algemeen klassement. Duim omhoog voor Sybrand voor deze prachtige prestatie. Klaas van der Valk die op de laatste wedstrijd ontbrak werd 19e in het klassement.

 

Foto; Een blije Sybrand van der Weij (3e) rechts in beeld

IMG-20180218-WA0004

 

In de C-1 categorie reed Gerben Gerbrandij een geweldige wedstrijd. Hij was met twee andere mannen uit het peloton ontsnapt en samen hadden ze een ronde voorsprong gepakt. Na 60 rondjes was het afsprinten om de prijzen en daarin werd Gerben eervol derde. In het eindklassement bereikte hij de 7e plek waarbij aangetekend moet worden dat hij op twee van tien wedstrijden afwezig was. Dat was jammer want anders had er nog meer ingezeten.

 

Bij de Masters-1 behaalde Bas Ludemann een mooie  8e plaats. Bas zat in een achtervolgende groep van 9 man achter de 4 koplopers en daarachter zat het peloton. In het algemeen klassement werd hij 20e. Ook Jelle Rijpma werd 20e maar dan bij de Masters-2. In de laatste wedstrijd sprintte hij naar een keurige 12e plek. Beide mannen hadden ook niet aan alle wedstrijden deelgenomen want dan waren ze ongetwijfeld hoger geëindigd.

 

Aggie Walsma werd in de voorlaatste wedstrijd bij de KPN Marathoncup in Tilburg 12e. Ze bleef met die prestatie in de top van het algemeen klassement want ze staat daarin op de 5e plek. Op zaterdag 3 maart wordt de afsluitende wedstrijd in Amsterdam gereden.

Dit vind je misschien ook leuk