Marathon

Jan Gerbrandij winnaar eindklassement Baanmarathon

De Baanmarathon van Thialf beleefde afgelopen maandag helaas alweer de laatste marathon van het schaatsseizoen 2017/2018. Daarna is het een dik half jaar wachten voordat het nieuwe schaatsseizoen weer begint en de schaats(t)ers revanche kunnen nemen voor eventuele tegenvallende prestaties. Wat een verschil met de Olympische Spelen waarbij men vier jaar moet wachten om iets recht te kunnen zetten. Toch zijn er ook parallellen tussen de deelnemers van de Olympische Spelen en de deelnemers van de Baanmarathon. Een daarvan is dat je na afloop altijd terugkijkt op de geleverde prestaties.

 
Wat dat betreft kan Jan Gerbrandij (zie foto bij de aanhef van dit artikel) met een heel goed gevoel terugkijken op de door hem  geleverde prestatie van dit seizoen want hij werd eerste in het algemeen klassement (na zes wedstrijden) bij de B-junioren. Van harte gefeliciteerd Jan!! De laatste wedstrijd werd Jan 13e maar de overwinning in het algemeen klassement kon hem door dit resultaat niet meer ontgaan. In dezelfde groep streden ook de C1/M1 mee om de prijzen. Broer Gerben Gerbrandij zat in de kopgroep van 8 man en werd knap 6e. Peter Nauta werd 9e en Tiedo Tinga en Sybrand van der Weij werden respectievelijk 26e en 27e. In het algemeen klassement bij de C-1 schaatsers werd Gerben mooi 7e en Tiedo bij de Masters-1 knap 3e, vlak achter Bas Ludemann die 2e werd. Veel ereplaatsen dus voor onze STB’ers en dit zal vast gevierd gevierd worden op het Medal Plaza op het Broereplein in Bolsward.

 

IMG_1728Bij de C-2 een prachtige overwinning van Klaas van der Valk die de spurt van het volledige peloton won maar daarmee ook de 1e plaats in het algemeen klassement wist te veroveren. Dan ben je wel heel sterk als je dat in de laatste beslissende wedstrijd laat zien!! Proficiat Klaas. Maar er stond nog een sterke STB’er op het podium van het algemeen klassement namelijk Daniël Sieperda. Hij werd 3e en dat kan ook gevierd worden. De plekken van de overige STB’ers in deze wedstrijd waren; Jelle Rijpma (20e), Peter Bakker (21e) en Dennis van der Meer (27e).

In de categorie C3/M2/D2 een ‘zilveren’ 2e plek voor Marieke Gerbrandy in de massasprint. Daarmee werd ze in het eindklassement heel keurig 5e. Jimte Postma behaalde een voormalige Marrit Leenstra plek (4e) en dat is ook goed te noemen. Jelle Zijsling (zie foto) kwam ook nog binnen de top tien op een mooie 8e plaats. Anke Fekken werd 21e en Pieter Lieuwe van der Valk 25e.

 

 

Bij de KPN Marathoncup werd dit weekend geschaatst op de coolste baan van Nederland, het Olympisch stadion in Amsterdam. De baan ligt er inderdaad prachtig en sfeervol bij en maakt zich op voor het aanstaande WK-allround. De baan is momenteel open voor recreanten en ook was er dus een marathonwedstrijd gepland. Aggie Walsma werd 10e en wist zich in de top van het algemeen klassement, waar ze nu op de 5e plek staat, te handhaven.

 

Dit vind je misschien ook leuk